Περίοδος και διακοπές | Οδηγός επιβίωσης για αυτές τις δύσκολες μέρες

Σε όλες έχει τύχει αλλά ας μην χαλάμε τη διάθεσή μας.
Jeans, μαγιό και παπούτσια: Τα tips για να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου κομμάτια σαν καινούργια
Unsplash

Σε όλες έχει τύχει κάποια στιγμή -ή λίγες περισσότερες φορές- να έρθει περίοδος κατά τη διάρκεια των πολυπόθητων διακοπών. Η αλήθεια είναι πως καμιά φορά έρχεται απροειδοποίητα και μας χαλάει τα πλάνα ή ακόμα και αν την περιμένουμε, πάντα έχουμε την ελπίδα πως θα καθυστερήσει λίγο για να μας κάνει το χατήρι. Μάταια.

Για να μην σπάσουν εντελώς τα νεύρα μας, πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση και να κοιτάξουμε τις δύσκολες αυτές ημέρες του μήνα κατάματα, προσπαθώντας να τις κάνουμε να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Αν το σκέφτεσαι όλη μέρα, δεν πρόκειται να πετύχεις κάτι πέρα από το να εκνευριστείς, οπότε στάσου στο ύψος σου και ξεπέρασέ το. Είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι.

Άνετα ρούχα

Τις πρώτες μέρες στο νησί μη βάλεις τα πιο στενά και αποκαλυπτικά σου ρούχα. Προτίμησε εκείνα με τα οποία νιώθεις άνετα, πες «ναι» στα βαμβακερά και αέρινα, μέχρι να περάσουν τα δύσκολα εικοσιτετράωρα, πόσα είναι; Δύο, τρία; Θα περάσουν.

«Ναι» στα παυσίπονα

Μπορεί στην Αθήνα να αποφεύγεις να παίρνεις ακόμα και ελαφριά χάπια για την περίοδο, αλλά στις διακοπές πρέπει να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου. Πάρε το χάπι εκείνο που σε ανακουφίζει για να μην έχεις εκνευρισμό και όλα θα πάνε καλύτερα.

Περίοδος και διακοπές | Οδηγός επιβίωσης για αυτές τις δύσκολες μέρες

Και τα ταμπόν τι τα έχουμε;

Τα ταμπόν είναι μια σπουδαία ανακάλυψη για τις δύσκολες ημέρες, αρκεί να το φορέσεις σωστά, να το αλλάζεις συχνά και να νιώθεις άνετα. Αν δεν είσαι εξοικειωμένη με την ιδέα προσπάθησε να πειραματιστείς και να κάνεις πρόβες φορώντας το, πριν πας στην παραλία. Να θυμάσαι πως μόνο όταν νιώθεις καλά το έχεις βάλει σωστά. Κάνε το μπάνιο σου ανέμελη, απλά όταν βγεις αντικατέστησε το ταμπόν σου και άλλαξε και μαγιό.

Περίοδος και διακοπές | Οδηγός επιβίωσης για αυτές τις δύσκολες μέρες

Όλα στο μαύρο

Επειδή δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξει κάποιο μικροατύχημα, φρόντισε να επιλέξεις μαύρο μαγιό για να αποφύγεις να φανεί κάτι. Όχι πως είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, απλά για να μη νιώσεις εσύ εκτεθειμένη.

Μια περίοδος δεν μπορεί να μας χαλάσει τις πολύτιμες διακοπές και δεν θα της το επιτρέψουμε. Προσπάθησε να το ξεχάσεις και όλα θα μοιάζουν καλύτερα.