Η επιστήμη απαντά: Τόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου

Το περιμέναμε...
Η επιστήμη απαντά: Τόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου
Unsplash

Η αίσθηση που περιμένει υπομονετικά μια ολόκληρη ημέρα στο κρεβάτι για να μας ξεκουράζει με τα φρέσκα και μαλακά σεντόνια που μοσχομυρίζουν δε συγκρίνεται με καμιά, ιδίως εάν έχει προηγηθεί κούραση και πίεση.

Κι όμως, παρόλο που αναγνωρίζουμε αυτήν την ανεκτίμητη αξία, η ερώτηση για το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια παραμένει με την επιστήμη να δίνει τέλος σε αυτό το ερωτηματικό.

Σύμφωνα με το διευθυντή της κλινικής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένεις και να αλλάζεις τα σεντόνια σου είναι, τουλάχιστον, μια φορά την εβδομάδα.

Μάλιστα, θα πρέπει να αναλογιστούμε πως από την πρώτη, κιόλας, φορά που θα «πέσεις» στην αγκαλιά τους, θα τα γεμίσεις με νεκρά κύτταρα, τρίχες, υπολείμματα make up, ιδρώτα και οτιδήποτε μπορεί να έχεις κουβαλήσει από το εξωτερικό περιβάλλον, όπως η γύρη, η σκόνη ή η μούχλα.

Η επιστήμη απαντά: Τόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου

Η προσοχή που απαιτείται εντείνεται και γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στην περίπτωση που οι αλλεργίες έχουν μπει στη ζωή μας.

Κάνε το δώρο στον εαυτό σου, προστάτεψε το μαξιλάρι αλλά και το στρώμα σου, ώστε οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες να μην τα διαπεράσουν και κράτησε μακριά τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς, τα οποία μόνο ευεργετικά δεν είναι για την υγεία.