Η δροσερή και ευχάριστη αναπνοή αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, το οποίο σε συνδυασμό με την υγιεινή και πρόληψη της στοματικής ισορροπίας μας οδηγούν συστηματικά στην αναζήτηση προϊόντων που θα κουμπώσουν σε αυτήν την ανάγκη μας.

Στην αγορά υπάρχει διαθέσιμη πλούσια ποικιλία από στοματικά διαλύματα που ακολουθούν και σφραγίζουν το λαμπερό φινίρισμα του βουρτσίσματος.

Τι κι αν καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε γεύσεις, αρώματα και λειτουργίες, τα χημικά συστατικά και το οινόπνευμα που πολλές φορές ενυπάρχουν σε αυτό το σφηνάκι μας σπέρνουν δεύτερες σκέψεις ως προς την εμπιστοσύνη που πρέπει να επιδείξουμε.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και γιατί οι καλλιτεχνικές ανησυχίες σου δε σε αφήνουν να χαλαρώσεις ποτέ από τις ιδέες που συνεχώς γεννάς στο μυαλό σου, φτιάξε το δικό σου σπιτικό διάλυμα και χάρισε το splash φρεσκάδας στο στόμα σου δίχως συντηρητικά, χρωστικές κι ανεπιθύμητες ουσίες.

Πώς θα το πετύχεις;

Σε ένα φλιτζάνι νερό που βράζει προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το σουρώσουμε και το απομονώσουμε από τα μπαχαρικά.

DIY | Στοματικό διάλυμα μέντας από τα χεράκια σου για να μείνεις μακριά από τα χημικά

Unsplash

Τέλος, το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το διατηρούμε στη ψύξη.

Η συνήθεια που θα αγαπήσεις μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις ως προς τα αιθέρια έλαια για να μοσχοβολάς όπως ακριβώς σου αρέσει.