Κρέμασε ευκάλυπτο στη ντουζιέρα σου και κάνε το καλύτερο δώρο στην υγεία σου

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μας κάνει καλό.
Κρέμασε ευκάλυπτο στη ντουζιέρα σου και κάνε το καλύτερο δώρο στην υγεία σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα βότανα αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία ευεξίας και ενίσχυσης της υγείας υπό ποικίλες μορφές και έννοιες.

Με οποιαδήποτε μορφή κι αν αυτά έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, ένα είναι σίγουρο: οι ευεργετικές τους ιδιότητες θα σε κάνουν να τα επιλέξεις και σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, να τα προτιμήσεις έναντι κάθε τεχνητού παρασκευάσματος.

Ένα από αυτά, ο ευκάλυπτος, είναι γνωστός για την κατανάλωσή του ιδίως τις ημέρες που νιώθουμε ότι κάποιο κρύωμα ή μια ίωση μας χτυπάει την πόρτα, ενώ το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται στο φαγητό σε περιορίζει στην επιλογή του αφεψήματος.

Εκείνο, ωστόσο, που δε γνώριζες είναι ότι μπορείς να λειτουργήσεις προληπτικά και να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου με έναν ακόμη τρόπο.

Κρέμασε στη ντουζιέρα ένα ματσάκι από ευκάλυπτο και απόλαυσε τη ροή να σε αγκαλιάζει, ενώ παράλληλα εισπνέεις το μοναδικό του άρωμα. Το ζεστό νερό που το λούζει βοηθάει να εξατμιστούν στον αέρα όλα τα υπέροχα στοιχεία του γεγονός που δίνει την αίσθηση ότι σου «ανοίγει» τους πνεύμονες, την ώρα που εύκολα καταπολεμά τις φλεγμονές και σε ηρεμεί πριν αφεθείς στον ύπνο.

Άλλες, πάλι φορές είναι ικανός να τα βάλει ακόμα με τον πόνο.

Κρέμασε ευκάλυπτο στη ντουζιέρα σου και κάνε το καλύτερο δώρο στην υγεία σου

Μην μπουκώνεις από τους υδρατμούς, αλλά αντιθέτως γέμισε την αναπνοή σου με πολύτιμες δράσεις και αναβάθμισε την τελετουργία του μπάνιου.