Τρεις φυσικοί τρόπο να απαλλαγείς από την έvτονη ημικρανία

Υπάρχει η σωτηρία και ονομάζεται «φύση».
Τρεις φυσικοί τρόπο να απαλλαγείς από την έvτονη ημικρανία

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Έρευνες που κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο πονοκέφαλος και συγκεκριμένα η ημικρανία αποτελεί πόνο μπροστά στον οποίο ο άνθρωπος νιώθει ανήμπορος και αμέσως καταφεύγει στην αναζήτηση του πιο ισχυρού αναλγητικού που θα τον ανακουφίσει άμεσα.

Αυτό συμβαίνει διότι πρόκειται για έναν πόνο, ο οποίος σε κατακλύζει, αδυνατώντας να συγκεντρωθείς στις υποχρεώσεις σου, ενώ παράλληλα δίνει την αίσθηση πως σε «στεγνώνει» από ενέργεια, υπομονή και διάθεση.

Κάπως έτσι, τα νεύρα και η αναστάτωση γεννιούνται και δύσκολα πεθαίνουν, αφού ούτε ο ύπνος μπορεί να τα βάλει μαζί τους.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς πως ο μεγάλος εχθρός πλησιάζει σε μια πιεστική μέρα ή κατά την προετοιμασία έναρξης της περιόδου, μην απλώσεις το χέρι σου στο συρτάρι με τα χάπια, αλλά στο άλλο, με τα τρόφιμα.

Βιταμίνη Β2

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λεγόμενη ριβοφλαβίνη, είναι ικανή να μειώσει τις επισκέψεις της ημικρανίας και συναντάται σε τρόφιμα όπως είναι ο σολομός, το κόκκινο κρέας, τα δημητριακά και τα μανιτάρια.

Τρεις φυσικοί τρόπο να απαλλαγείς από την έvτονη ημικρανία

Χρωματιστά λαχανικά

Συγκεκριμένα τα κίτρινα, πράσινα και πορτοκαλί. Γέμισε ένα μπολ με γλυκοπατάτες, καρότα και σπανάκι και θωράκισε τον οργανισμό σου απέναντι σε κάθε ενόχληση στο κεφάλι.

Τρεις φυσικοί τρόπο να απαλλαγείς από την έvτονη ημικρανία

Νερό

Για να μη λογαριάζουμε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, όλες αυτές οι επιλογές είναι θαυματουργές εάν συνδυάζονται αρμονικά με την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού μας. Το νερό, αποτελεί την αρχή, τη μέση και το τέλος στον πόλεμο απέναντι σε κάθε ενόχληση.

Αύξησε την ποσότητά του και αποτοξινώσου από κάθε ψυχολογικό ή υλικό παράγοντα που ενεργοποιεί την ημικρανία.

Φέρε την αλλαγή στο καθημερινό σου lifestyle και νιώσε αμέσως τη διαφορά.