Όλοι έχουμε βιώσει την αίσθηση ενός αόρατου χεριού που μας πνίγει και αμέσως τον βήχα που έρχεται για να μας ανακουφίσει.

Η ενοχλητική κατάσταση έχει το μαγικό γνώρισμα κάθε βράδυ μόλις πέσεις για ύπνο πιστεύοντας πως επιτέλους θα ηρεμήσεις να προκαλεί μια έξαρση συμπτωμάτων και να καταστρέφει κάθε σου προσδοκία.

Ωστόσο, πέρα από τα εμβόλια, τα σιρόπια κι άλλα φάρμακα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου την ασπίδα που χρειάζεται με ορισμένους φυσικούς και απόλυτα σπιτικούς τρόπους.

Αντίδοτο: Μέλι

Αδιαμφισβήτητα το δυνατό χαρτί του κουτιού με τα γιατροσόφια μας για τον χειμώνα. Είτε φας μια κουταλιά πριν τον ύπνο είτε την αραιώσεις με ζεστό νερό και λεμόνι, η δράση του θα είναι άμεση και αποτελεσματική. Και το καλύτερο είναι πως το μέλι δε στερείται γεύσης, άρα απολαύστε το όσο δεν πάει.

Επίμονος βήχας που εντείνεται το βράδυ; Tα tips για να καλυτερεύσεις χωρίς φάρμακα

Εξωτικός ανανάς

Λίγο τα χρώματά του, λίγο το άρωμά του και λίγο η ζουμερή του γεύση που κατακλύζει το στόμα και προκαλεί θάλασσα από σάλια, καθιστούν το εξωτικό φρούτο ιδανική επιλογή. Ο ανανάς περιέχει το ένζυμο με το όνομα βρομελίνη που έχει αντιφλεγμονώδη δράση και στέκεται βράχος απέναντι στο κρυολόγημα.

Επίμονος βήχας που εντείνεται το βράδυ; Tα tips για να καλυτερεύσεις χωρίς φάρμακα

Ατμός υγραντήρα

Στάσου από πάνω του και κάνε εισπνοές. Εκείνος θα δουλέψει για εσένα πολύ σκληρά και στοχευμένα ώστε να χαλαρώσει τη βλέννα στις ρινικές κοιλότητες και να ανακουφίσει την αναπνοή, άρα κατ’ επέκταση και το βήχα που ακολουθεί.

Τα γιατροσόφια αυτά (αχρείαστα να είναι) μπορούν να εφαρμοστούν και προληπτικά σε συνδυασμό με το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αλλά και τη ζεστή ενδυμασία του χειμώνα.