Η λάθος ώρα… παχαίνει! Μήπως αργείς να φας μεσημεριανό;

Κι όμως, υπάρχει «σωστή» ώρα για το μεσημεριανό μας γεύμα.
«Eat clean»: Τι είναι τελικά το νέο αυτό διατροφικό trend;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μπορεί να προσέχεις πολύ την διατροφή σου και να ακολουθείς κατά γράμμα τις συμβουλές των ειδικών. Μπορεί να έχεις απαρνηθεί τα γλυκά και τα λιπαρά που τόσο αγαπάς, δίνοντας «μάχη» με τα προσωπικά σου θέλω.

Μπορεί όλα αυτά, ωστόσο, να μη φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να βλέπεις για καιρό τη ζυγαριά σου στα ίδια κιλά, ούτε γραμμάριο κάτω.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Νέα έρευνα ήρθε να μας ανοίξει τα μάτια αναφορικά με την ώρα που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε το μεσημεριανό μας και μπορούμε να πούμε πως μάθαμε κάτι που δεν είχαμε ακούσει ποτέ ξανά.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την πορεία 1.200 Ισπανών που είχαν υποβληθεί σε διαδικασία απώλειας βάρους με ειδικό πρόγραμμα διατροφής και παρατήρησαν πως όσοι έτρωγαν το μεσημεριανό τους γεύμα μετά τις 15:00 έτειναν να χάνουν λιγότερο και πιο δύσκολα βάρος.

Στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα είχε καταλήξει και αντίστοιχη έρευνα του Χάρβαρντ το 2015, στην οποία φάνηκε πως όσοι εθελοντές κατανάλωναν το γεύμα τους πριν 15:00 έχασαν κατά μέσο όρο 10 κιλά, ενώ οι υπόλοιποι περίπου 7,7 κιλά.

Μήπως να αρχίσεις να καταναλώνεις το μεσημεριανό σου λίγο νωρίτερα;