Τώρα που καλοκαίριασε! Τρεις λόγοι για να τρως ένα μάνγκο την ημέρα

Πεντανόστιμο, θρεπτικό και πολύτιμο για την υγεία σου.
Τώρα που καλοκαίριασε! Τρεις λόγοι για να τρως ένα μάνγκο την ημέρα

Σε μια εποχή σαν το καλοκαίρι που τα φρούτα τα οποία κυριαρχούν είναι το καρπούζι, το πεπόνι, οι φράουλες, τα κεράσια και τα ροδάκινα, είναι λογικό πως το εξωτικό μάνγκο δεν έχει τακτική θέση στο ψυγείο σου.

Αυτό αξίζει να αλλάξει σύντομα, όμως, αφού ο «βασιλιάς» των τροπικών φρούτων, σου προσφέρει απλόχερα -εκτός από την αδιανόητη γεύση του- και πολλά οφέλη για την υγεία σου.

Πάμε στοίχημα πως δεν ήξερες  πως το μάνγκο έχει τις παρακάτω ιδιότητες;

Και σε προκαλούμε να τις μάθεις, για να το εντάξεις γρήγορα στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα

Τους καλοκαιρινούς μήνες που το δέρμα μας τείνει να αφυδατώνεται, το μάνγκο κάνει τη δύσκολη δουλειά χαρίζοντας τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C. Ένα μάνγκο την ημέρα, λοιπόν, και θα δεις το πρόσωπο σου να λάμπει.

Τονώνει το ανοσοποιητικό

Σε μια εποχή που όλες πασχίζουμε να παραμείνουμε υγιείς και να αποφύγουμε τους ιούς, ένα μάνγκο ημερησίως μας χαρίζει τα αντιοξειδωτικά και τη βιταμίνη Α που τόσο χρειαζόμαστε.

Τώρα που καλοκαίριασε! Τρεις λόγοι για να τρως ένα μάνγκο την ημέρα

Κάνει καλό στα μάτια μας

Το μάνγκο περιέχει εκτός όλων των παραπάνω, καροτενοειδή και β-καροτένη, στοιχεία που ενισχύουν την όραση μας και την καλή υγεία των ματιών μας.

Χρειάζεσαι κάτι άλλο για να πειστείς πως πρέπει το εξωτικό αυτό φρούτο να μπει στη ζωή σου;

Εξάλλου, δεν ζητάμε και κάτι δύσκολο. Το μάνγκο είναι πεντανόστιμο και με σχεδόν μηδενικές θερμίδες, γι’ αυτό και σίγουρα αποτελεί ένα από τα σνακ που χρειάζεσαι.