Αυτό είναι το λαχανικό που σου χαρίζει 1,5 κιλό μέσα σε μία τετραετία

Έβαλε κάτω ακόμα και το βασίλειο των γλυκών.
Αυτό είναι το λαχανικό που σου χαρίζει 1,5 κιλό μέσα σε μία τετραετία
Unsplash

Το γρήγορο φαγητό έχει αποδείξει, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ότι μπορεί να σταθεί δίπλα σου στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, δίνοντάς σου τη λύση που αναζητάς κάθε φορά που η κοιλιά αρχίζει να τραγουδάει ρυθμικά ή όποτε η λιγούρα αποφασίζει να εισβάλει στην καθημερινότητά μας.

Κι όμως, ακόμα κι αν φάμε ένα σπιτικό φαγητό, τα σνακς που θα το συνοδεύσουν ή θα ακολουθήσουν έχουν εγκατασταθεί στο πρόγραμμα διατροφής μας κι ας ξέρουμε καλά πως μόνο πλεονεκτήματα δε έχουν για την υγεία μας.

Όσο για εκείνα τα επεξεργασμένα που προέρχονται από λαχανικά, όχι, κανένα ελαφρυντικό δεν υπάρχει.

Το αντίθετο μάλιστα. Το φαγητό που αποδεικνύεται βασιλιάς στην προσθήκη κιλών είναι η πατάτα και ιδιαίτερα στην τηγανητή της μορφή (πατάτες ή πατατάκια). Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 120.000 εθελοντών που συμμετείχαν.

Αυτό είναι το λαχανικό που σου χαρίζει 1,5 κιλό μέσα σε μία τετραετία

Το πόρισμα των επιστημόνων ήταν ότι η κατανάλωση αυτού του λαχανικού σε οποιαδήποτε μορφή του συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση σωματικού βάρους με το πέρασμα του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μια τετραετία μπορείς να φορτώσεις στο σώμα σου 1.5 κιλό με την κατανάλωση μιας παραπάνω μερίδας τηγανητές πατάτες ή τσιπς.

Αναψυκτικά, γλυκά, παγωτά τερματίζουν πιο πίσω με την πατάτα να μοιάζει θεωρητικά και μόνο πιο αθώα.

Με μέτρο λοιπόν.