Δεν είναι μόνο το ελαιόλαδο! Τα εναλλακτικά λάδια για τις σαλάτες του καλοκαιριού

Όταν το «λαχταριστό» παντρεύεται το «υγιεινό» η ικανοποίηση αποθεώνεται.
Δεν είναι μόνο το ελαιόλαδο! Τα εναλλακτικά λάδια για τις σαλάτες του καλοκαιριού

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα καλοκαιρινά βράδια που μυρίζουν γιασεμί και το αεράκι μας δροσίζει από τον καυτό ήλιο της ημέρας, συνήθως επιλέγουμε να τρώμε πιο ελαφρά.

Ίσως επειδή την επόμενη μέρα μας περιμένει και πάλι η παραλία, ίσως επειδή το κλίμα το επιτάσσει, ίσως επειδή η αίσθηση της ανάγκης μας για βιταμίνες αυξάνεται δραστικά.

Η σαλάτα αποτελεί την πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό μας, αφού συνδυάζει αγαπημένες μας γεύσεις και επιπλέον μπορούμε να ρυθμίσουμε το πόσο χορταστική θα είναι ανάλογα με τα υλικά, τα οποία θα την εμπλουτίσουν.

Ωστόσο, εάν έχεις βαρεθεί τις συνηθισμένες γεύσεις στον ουρανίσκο σου, μη ξεχνάς πως πρόκειται για την επιλογή που η φαντασία δε σταματάει ποτέ να πλέκει το υφαντό της.

Αν, ψάχνεις την αλλαγή, στρέψε την προσοχή σου στο λάδι που θα χρησιμοποιήσεις στο dressing της, διότι το ελαιόλαδο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και δε μπορεί να αντικατασταθεί γευστικά, αλλά καλό είναι που και που να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα.

Ανακάλυψε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες με τις παρακάτω επιλογές:

Λάδι τρούφας

Αν και οικονομικά ανεβαίνει ο πήχης, αξίζει να το φέρεις στο τραπέζι σου, αυτή τη φορά όχι για το ριζότο, αλλά για τη σαλάτα σου. Η πικάντικη και ξεχωριστή χροιά που χαρίζει στο φαγητό θα σε πείσει πως αποτελεί σίγουρα ένα πιάτο-δημιούργημα του καλύτερου σεφ του κόσμου!

Δεν είναι μόνο το ελαιόλαδο! Τα εναλλακτικά λάδια για τις σαλάτες του καλοκαιριού

Λάδι καρύδας

Ένα ακόμη λάδι που μόλις έρθεις σε επαφή μαζί του το αναγνωρίζεις αμέσως από την ιδιαιτερότητά του. Η αγαπημένη σε όλους καρύδα σφραγίζει εξωτικά το πιάτο σου με τη μυρωδιά του δροσερού καλοκαιριού. Ταιριάζει άψογα με σαλάτα από φακές και πολύχρωμες πιπεριές.

Σησαμέλαιο

Πέρα από τη συμβολή του στη διατήρηση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης αλλά και στη διατήρηση των χαμηλών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, το σησαμέλαιο αποτελεί ιδανική επιλογή για να ραντίσεις το μαρούλι αλλά και άλλα πράσινα ζαρζαβατικά.

Πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και νοστιμιών από τα χεράκια σου.