Βιταμίνη του ήλιου: Η φυσική ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό

Γιατί είναι τόσο απαραίτητη;
Τα δύο στοιχεία του χαρακτήρα μας που μας κάνουν να δείχνουμε αντιπαθητικές

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και έχει αναστατώσει κατά πολύ την καθημερινότητα αλλά και την ψυχολογία μας. Όσο νέοι και γεροί και αν είμαστε, ο φόβος για μια λοίμωξη του αναπνευστικού για την οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα καμία θεραπεία ή εμβόλιο, φαντάζει εφιάλτης.

Πόσο μάλλον για τους ανθρώπους της ζωής μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τηρώντας τα μέτρα για τα οποία μας ενημερώνουν οι ειδικοί, μένοντας σπίτι και προσέχοντας την προσωπική μας υγιεινή, μειώνουμε τις πιθανότητες να έρθουμε αντιμέτωποι με τον ιό.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να θωρακίσουμε όσο καλύτερα γίνεται  το ανοσοποιητικό μας;

Η βιταμίνη του ήλιου ή αλλιώς η βιταμίνη D είναι η απάντηση. Όπως μας ενημερώνουν οι γιατροί, η βιταμίνη D συνδέεται άμεσα με την καταπολέμηση των ιώσεων.

Τα τελευταία χρόνια σε επιστημονικές μελέτες αναφέρεται πως η βιταμίνη D αλληλεπιδρά με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα γα την καταπολέμηση των μολύνσεων της αναπνευστικής οδού και των πνευμόνων. Ενώ όλοι φυσικά γνωρίζουμε πως ο κορωνοϊός στοχεύει να βλάψει την αναπνευστική οδό όσων νοσούν.

Η βιταμίνη του ήλιου όπως αναφέρει το όνομα της είναι δυσεύρετη τους χειμερινούς μήνες και για αυτό το λόγο μπορούμε να την προμηθευτούμε από το φαρμακείο σε μορφή δισκίων, spray και σταγόνων με εξαιρετικά υψηλά αποτελέσματα πρόσληψης από τον οργανισμό μας.

Βιταμίνη του ήλιου: Η φυσική ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό

Οι τροφές στις οποίες μπορούμε να την βρούμε (μανιτάρια, κρόκος αυγού) είναι ελάχιστες και περιέχουν ποσότητα που δεν είναι αρκετή να μας καλύψει ημερησίως…

Όπως καταλαβαίνουμε, σε μια τόσο κρίσιμη για την υγεία μας περίοδο, καλό θα ήταν να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας όσο γίνεται περισσότερο και η βιταμίνη D είναι ένα δώρο για την υγεία μας.