Τι είναι η δίαιτα 90/10 που έχει ξετρελάνει -δικαίως- τους celebrities

Σίγουρα την έχεις ακούσει, ήρθε η ώρα να μάθεις τι είναι.
Τι είναι η δίαιτα 90/10 που έχει ξετρελάνει -δικαίως- τους celebrities

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Διανύοντας μια… ευαίσθητη εποχή όσον αφορά στα κιλά μας, αφού όλοι κάπως το παρακάναμε τις γιορτές, ήρθε η ώρα να ψάξουμε μια δίαιτα που θα μας κάνει να χάσουμε το περιττό βάρος.

Μπορεί οι διαδικτυακές δίαιτες να είναι συνήθως καταστροφικές, αφού κάθε διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθούμε πρέπει να είναι ελεγμένο από ειδικούς, υπάρχει όμως η δίαιτα 90/10 που συστήνουν ακόμα και οι διατροφολόγοι.

Τι είναι η δίαιτα 90/10;

Πρόκειται για το διατροφικό πλάνο κατά το οποίο πρέπει να καταναλώνουμε κάθε εβδομάδα 90% υγιεινά γεύματα και 10% λιγότερο υγιεινά. Αν λοιπόν καταναλώνεις τρία γεύματα την ημέρα και ένα σνακ θα τρως συνολικά 28 γεύματα την εβδομάδα. Το 10% του 28 είναι σχεδόν τρία, οπότε τα τρία γεύματα της εβδομάδας μπορούν αν είναι λιγότερο υγιεινά.

Τι είναι η δίαιτα 90/10 που έχει ξετρελάνει -δικαίως- τους celebrities

Οι διατροφολόγοι αναφέρουν πως τα τρία αυτά γεύματα στην αρχή μπορούν να είναι ακόμα και junk, όμως σιγά σιγά πρέπει να αποκτήσουν υγιεινά στοιχεία. Αντί να παραγγείλλεις πίτσα, σαν να λέμε, φτιάξε την μόνη σου στο σπίτι.

Με αυτό το τρόπο θα μπορέσεις να μην στερείσαι ακόμα και τις τροφές που αγαπάς πολύ, περιορίζοντας τες στο ελάχιστο. Εξάλλου η αυστηρή δίαιτα και η στέρηση φέρνουν -όπως έχουμε παρατηρήσει όλες- αντίθετα αποτελέσματα.

Η διαίτα 90/10 από την άλλη, την οποία αγαπούν και στηρίζουν οι celebrities, προσπαθεί να φτιάξει διατροφική κουλτούρα. Να μάθουμε να τρώμε με μέτρο τα πάντα, αλλά κυρίως τις τροφές που είναι καλές για την υγεία μας.

Ίσως ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις…