Αγαπάς τα horror films; Η επιστήμη σου έχει ευχάριστα

Μια έρευνα μας δίνει ακόμα έναν λόγο να παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας θρίλερ.
Αγαπάς τα horror films; Η επιστήμη σου έχει ευχάριστα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν η αγαπημένη σου συνήθεια είναι να παρακολουθείς με χαμηλά φώτα ταινίες τρόμου, από εκείνες που σου ταράζουν το μυαλό και σε κάνουν να τρέμεις σε κάθε πιθανό ήχο του σπιτιού, ανήκεις στο club των ανθρώπων που τους έλκει ο φόβος.

Αυτό δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος, εκείνο όμως που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό είναι πως έρευνα μου διενεργήθηκε απέδειξε πως οι άνθρωποι που τείνουν να βλέπουν θρίλερ, έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό από τους υπόλοιπους.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δώσουν αίμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρακολούθηση μιας ταινίας θρίλερ. Η ανάλυση των δειγμάτων, έδειξε πως τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Γιατί συνέβη αυτό;

Σύμφωνα με τη μελέτη κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας θρίλερ ενεργοποιείται η ψυχολογική αντίδραση «fight or flight» με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα η ανδρεναλίνη. Με λίγα λόγια, ο κίνδυνος που νιώθουμε μιμείται άψογα τον φόβο που βιώνουμε στους πραγματικούς κινδύνους της ζωής.

Η ανδρεναλίνη είναι εκείνη που κινητοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και εκείνη λειτουργεί άψογα.

Να λοιπόν ακόμα ένας λόγος για να παρακολουθούμε τις αγαπημένες μας ταινίες.