Ρίξε τον πυρετό με τρεις φυσικούς τρόπους

Όχι, τα αντιπυρετικά δεν είναι η μόνη λύση.
Ρίξε τον πυρετό με τρεις φυσικούς τρόπους

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παραδοσιακά οι ιώσεις παραμονεύουν να μας ρίξουν στο κρεβάτι.Κάποιες από αυτές θα τις περάσουμε όρθιες, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι πιο ισχυρές, οι οποίες θα μας χαρίσουν και τον άκρως ενοχλητικό πυρετό.

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε όταν αντιληφθούμε πως η θερμοκρασία του σώματός μας ανεβαίνει είναι να καταναλώνουμε τα γνωστά -ευρείας χρήσης-αντιπυρετικά, ωστόσο υπάρχουν στη κουζίνα του σπιτιού μας κάποια φυσικά «φάρμακα» τα οποία δεν επιβαρύνουν με χημεία τον οργανισμό μας.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τους τρεις εναλλακτικούς  τρόπους που θα σας ρίξουν τον πυρετό.

Εντριβές και μπάνιο με αιθέρια έλαια

Το χλιαρό ντους την ώρα που έχουμε πυρετό είναι γνωστή ανακουφιστική μέθοδος, ωστόσο αν γεμίσετε τη μπανιέρα με νερό και προσθέσετε αιθέρια έλαια, θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας και θα σας ρίξουν τη θερμοκρασία.

Η μαντζουράνα, η μέντα αλλά και το δεντρολίβανο φημίζονται για την αντιπυρετική τους δράση.

Ρίξε τον πυρετό με τρεις φυσικούς τρόπους

Αντιπυρετικά ροφήματα

Τα βότανα (θυμάρι, μέντα, ιτιά) βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και έχουν αντιπυρετικές ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε τα σαν να είναι χαμομήλι και ρίξτε μισό κουταλάκι από αυτά σε μια κούπα ζεστό νερό. Μην υπερβείτε τα δύο ροφήματα την ημέρα και το σίγουρο είναι πως θα σας ανακουφίσουν.

Σκόρδο, μέλι και λεμόνι

Μπορεί να μην ακούγεται αρκετά δελεαστικό, όμως αν σε λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ρίξετε μια πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου, ένα κουταλάκι μέλι και το καταναλώσετε, σε λίγη ώρα θα νιώθετε ήδη καλύτερα.

Ρίξε τον πυρετό με τρεις φυσικούς τρόπους

Ευχόμαστε να είναι αχρείαστα όλα αυτά αλλά καλό είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το plan b.