Της Μάρως Καρούση

Η ερώτηση είναι μία: Ξέρουμε όντως ποια «υγιεινά τρόφιμα» είναι πραγματικά υγιεινά; Μπορούμε να διακρίνουμε τις καθαρές διαφορές μεταξύ των ιδανικών τροφών για σωστή διατροφή και εκείνων που δεν είναι;

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα λεγόμενα τρόφιμα διαίτης, δεν είναι σε καμία περίπτωση υγιεινά, με βασικότερο στόχο των εταιρειών που τα προωθούν, το χρηματικό τους κέρδος και όχι την υγεία μας.

Ποια είναι τα προϊόντα που καλό θα ήταν να μην ξαναβρούν θέση στο καλάθι σου στο supermarket;

Σόδα διαίτης

Η diet soda, είναι ίσως το μεγαλύτερο ψέμα σε αυτόν τον κατάλογο. Η έρευνα είναι αρκετά σαφής με όσους καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης, να μην είναι πιο υγιείς από εκείνους που προτιμούν τη ζαχαρούχα εκδοχή τους. Για την ακρίβεια, φάνηκε ακριβώς το αντίθετο.

Αυτά είναι τα light προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Μπορεί να νομίζεις ότι είναι διαίτης, όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Γιατί το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι είναι ανθυγιεινό; Μεγάλο μέρος της ευθύνης, ρίχνεται στη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν αυτά τα προϊόντα. Για παράδειγμα, μόνο ένα φλιτζάνι γιαουρτιού βανίλιας, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, περιέχει σχεδόν 30 γραμμάρια ζάχαρης, περισσότερο από ό,τι θα βρείτε σε οκτώ μικρά ποτήρια Coca Cola.

Αυτά είναι τα light προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Δημητριακά light

Όπως συμβαίνει με τα γιαούρτια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τα light δημητριακά έχουν και αυτά προστιθέμενα σάκχαρα.

Τα ακόρεστα σάκχαρα συνδέονται όχι μόνο με την αύξηση βάρους, αλλά με διάφορες χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2 αλλά και καρδιακών παθήσεων.