Πώς να αποφύγεις το κρυολόγημα πριν τα Χριστούγεννα

Με ποιους τρόπους θα γλιτώσεις τις ιώσεις του φετινού χειμώνα;
Πώς να αποφύγεις το κρυολόγημα πριν τα Χριστούγεννα

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Απέχουμε μία μόλις εβδομάδα από τα Χριστούγεννα και μαζί με το τσουχτερό κρύο την εμφάνισή τους έχουν κάνει και οι πρώτες ιώσεις όπως επίσης και τα συνηθισμένα κρυολογήματα της εποχής.

Το ευχάριστο είναι πως υπάρχουν κάποια εξαιρετικά σωτήρια tips τα οποία θα σε γλιτώσουν από το να περάσεις την εορταστική περίοδο στο… κρεβάτι παρέα με το θερμόμετρο, τα αντιγριπικά φάρμακα και τις καραμέλες για τον λαιμό.

Ποια είναι τα «μυστικά» λοιπόν για να γλιτώσεις το κρυολόγημα και τις ύπουλες ιώσεις;

Νερό

Το νερό εκτός από το ότι είναι αναζωογονητικό και απαραίτητο για την ύπαρξη ζωής , μπορεί να σε σώσει ακόμα και από το κρυολόγημα! Όσο πιο ενυδατωμένη είσαι,τόσο περισσότερο υγιής θα παραμένεις και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βγεις αλώβητη ακόμα και όταν οι εποχιακές αρρώστιες έχουν ρίξει στο κρεβάτι τους πάντες.

Νερό και πάλι νερό!

Σωστή διατροφή

Αν λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων αυτή την περίοδο το έχεις ρίξει στο fast food ,έχουμε να σου πούμε ότι θα πρέπει να το εξαφανίσεις από το διατροφολόγιό σου όχι σήμερα αλλά… εχθές.

Συμπεριέλαβε στη διατροφή σου άφθονα φρούτα και λαχανικά, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και θωρακίζουν τον οργανισμό μας.

Είναι απαραίτητο να αρχίσεις να τρέφεσαι πιο σωστά αν θέλεις αυτές τις δύο εβδομάδες των διακοπών σου να μην στις καταστρέψει καμία αρρώστια.

Πώς να αποφύγεις το κρυολόγημα πριν τα Χριστούγεννα

Ύπνος

Άλλο μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο είναι ο ύπνος. Και όχι ο ύπνος των 5 ωρών αλλά αυτός που σε κρατά στο κρεβάτι για τουλάχιστον 7 με 8 ώρες.

Ο καλός ύπνος  θα ενδυναμώσει τον οργανισμό σου, προκειμένου να μπορέσει να «αντισταθεί» στα πρώτα μικρόβια που θα θελήσουν να σε ρίξουν κάτω (κυριολεκτικά).

Μείνε μακριά από άρρωστα άτομα

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμένεις στον ίδιο χώρο με ήδη κρυωμένα άτομα. Φρόντισε αυτές τις ημέρες να μην επισκέπτεσαι -όσο αυτό είναι εφικτό- κλειστούς χώρους με συνωστισμό.

Κάνε γυμναστική

Μπορεί να μην σε τρελαίνει η ιδέα της γυμναστικής ,ιδιαίτερα τις κρύες ημέρες του χειμώνα αλλά αποτελεί σωτήρια λύση ενάντια στη γρίπη!

Ακόμα και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία σου,η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να είσαι εσωτερικά δυνατή και να μην σε καταβάλλει τίποτα.