2 + 1 βραδινές συνήθειες που κάνουν κακό στην ψυχολογία σου

Δούλεψε τη νύχτα σου, για να γίνει καλύτερη και η μέρα σου.
2 + 1 βραδινές συνήθειες που κάνουν κακό στην ψυχολογία σου
Unsplash

Μπορεί το πρωί να τρέχεις να προλάβεις τη ζωή και τους ταχύτατους ρυθμούς της, όμως τότε καταφέρνεις να υιοθετείς καλές συνήθειες για την υγεία, τον οργανισμό και τη ψυχολογία σου.

Η ζημιά στις περισσότερες από εμάς, γίνεται τη νύχτα. Τότε που η κούραση μας χτυπάει την πόρτα, οι αντιστάσεις κάμπτονται και είμαστε πιο επιρρεπείς σε πάσης φύσεως μικρή αμαρτία.

Μπορεί να σου φαίνεται βουνό, αλλά αν θέλεις να βελτιωθεί η ψυχική και η σωματική σου υγεία, πρέπει να κόψεις άμεσα τρεις βλαβερές νυχτερινές συνήθειες.

Σταμάτα να ξενυχτάς

Προσοχή! Δεν εννοούμε να μη διασκεδάζεις, ίσα ίσα. Αυτό που λέμε όμως είναι πως πρέπει να σταματήσεις να κοιμάσαι λίγες ώρες και να ξυπνάς κουρέλι το πρωί, επειδή «έμπλεξες» στο Netflix ή το Facebook.

8 ώρες ύπνου σε σταθερές ώρες είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να καταφέρει να λειτουργεί σωστά τη μέρα και να μη σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου νωρίς το απόγευμα.

Κόψε το μεταμεσονύκτιο τσιμπολόγημα

Ξέρεις πολύ καλά, πως ό,τι τρώμε τη νύχτα δεν… ξεγράφει. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα σνακ μετά τις 22:00 ή κατανάλωσε μόνο φρούτα αν γουργουρίζει αβάσταχτα η κοιλιά σου.

Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι δα και ακατόρθωτο.

Μην σπαταλάς τον ελεύθερο χρόνο σου στα social media

Οι ψυχολόγοι λένε πως οι βραδινές είναι οι ώρες που θέλοντας και μη κάνουμε τον ημερήσιο απολογισμό μας. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν εκείνες τις ώρες σε βρίσκουν να τσεκάρεις λογαριασμούς στο instagram που προωθούν τη ψεύτικη ευτυχία ή τελειότητα, μάλλον δεν θα σου αποφέρει κάτι καλό στη ψυχολογία σου.