Αυτό είναι τo στοιχείο του χαρακτήρα σου που σαμποτάρει την ευτυχία σου

Και μάλλον δεν το έχεις καταλάβει ακόμα.
Αυτό είναι τo στοιχείο του χαρακτήρα σου που σαμποτάρει την ευτυχία σου
Pexels

Η έννοια της ευτυχίας δεν είναι κάτι απτό. Δεν μπορείς να ορίσεις την ευτυχία, ούτε να την πιάσεις, ούτε και να την περιγράψεις.

Μπορείς όμως πολύ εύκολα να την σαμποτάρεις…

Ευτυχία μπορεί να είναι για την κάθε μία από εμάς μια πολύ διαφορετική εικόνα και ανάλογα, κατά διαστήματα, μπορούμε να την έχουμε αγγίξει, να την βιώνουμε, αλλά δυστυχώς και να μην την καταλαβαίνουμε.

Είναι εκείνες οι περίοδοι στη ζωή που νιώθουμε πως όλα βαίνουν ομαλά. Είμαστε ερωτευμένες, χαρούμενες στη δουλειά, νιώθουμε επιτυχημένες, όμως όλο κάτι μας βασανίζει τη ψυχή και το μυαλό.

Τι είναι αυτό; Η υπερανάλυση των πάντων.

Ω ναι, αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που διυλίζουν τον κώνωπα, αναλύουν στον υπέρτατο βαθμό κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο και βασανίζουν το μυαλό τους με θεωρίες επί θεωριών, τότε πολύ πιθανό να σαμποτάρεις την προσωπική σου ευτυχία. Εκείνη που με τόσο κόπο και αγώνα κατέκτησες.

Αυτό είναι τo στοιχείο του χαρακτήρα σου που σαμποτάρει την ευτυχία σου

Οι άνθρωποι που υπεραναλύουν, τείνουν να είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους, αλλά ταυτόχρονα και πιο αυτοκαταστροφικοί. Η αμφισβήτηση του εαυτού, η αμφισβήτηση των οικείων, αυτή η αίσθηση πως μονίμως κάτι δεν πάει καλά, που όλα πηγαίνουν καλά, φέρνει ένταση που καταλήγει σε κούραση.

Και έτσι απλά, μπορείς απλά να κλωτσάς την χαρά, επειδή στο μυαλό σου όλα είναι ένας μεγάλος λαβύρινθος.

Μήπως, πρέπει να χαλαρώσεις λίγο και να αφεθείς για να πας με το κύμα;