Οι δύο τροφές – έκπληξη που υπόσχονται να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σου

Πρέπει να τις εντάξεις στο διατροφολόγιό σου.
Οι δύο τροφές - έκπληξη που υπόσχονται να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά σου

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όλες μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε δυσκολευτεί να μακρύνουμε τα μαλλιά μας και αν το έχεις ζήσει αυτό, μάλλον φοβάσαι να ξαναμπείς σε αυτή τη διαδικασία.

Το συχνό κούρεμα στις άκρες, οι μάσκες περιποίησης και η αποφυγή του καθημερινού styling, είναι τρεις παράγοντες που θα κάνουν το έργο σου λίγο πιο εύκολο. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Υπάρχουν 2 υπερτροφές για τα μαλλιά μας, που αν τις εντάξεις στα εβδομαδιαία σου γεύματα, θα κάνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα και ευκολότερα.

Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές:

Σολομός

Ο πλούσιος σε βιταμίνη D σολομός δεν κάνει καλό μόνο σε όλο μας το σώμα, αλλά και στα μαλλιά μας. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του τα μαλλιά μας δυναμώνουν, γίνονται πιο λαμπερά και μακραίνουν πιο γρήγορα.

Στην ίδια ομάδα με τον σολομό ανήκει και μπακαλιάρος που με τα υψηλά επίπεδα βιοτίνης θρέφει τα μαλλιά μας από τη ρίζα ως την άκρη.

Τώρα γνωρίζεις ποια είναι τα δυο ψάρια που πρέπει να τρως τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

grilled fish, cooked vegetables, and fork on plate

Αμύγδαλα

Το απογευματινό σου σνακ πρέπει να είναι μια χούφτα αμύγδαλα, μιας και εκείνα θα είναι ο βοηθός όταν μακραίνεις τα μαλλιά σου. Η βιοτίνη, η βιταμίνη Ε και τα Ω-3 λιπαρά που διαθέτουν τα αμύγδαλα είναι τα στοιχεία που μακραίνουν τα μαλλιά μας. Τα καρύδια επίσης είναι ο δεύτερος καλύτερος ξηρός καρπός για την υγεία των μαλλιών σου.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις ο συνδυασμός τους είναι η καλύτερη επιλογή.

Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν όσο και η περιποίηση των μαλλιών στην μάχη του μήκους. Λίγη υπομονή και ο κόπος σου θα ανταμειφθεί αργά ή γρήγορα.