Το μεγάλο λάθος που κάνεις στο μαγείρεμα και παχαίνεις όταν συζείς με τον σύvτροφό σου

Το κάνουμε όλες.
Το μεγάλο λάθος που κάνεις στο μαγείρεμα και παχαίνεις όταν συζείς με τον σύvτροφό σου

Της Άλις Ζαχαριάδη

Δεν είναι ψέμα πως οι γυναίκες που είναι σε σχέση και μάλιστα συζούν με τον αγαπημένο τους παρουσιάζουν την τάση να… βάζουν κιλάκια ήδη από τους πρώτους μήνες ευτυχίας.

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν ασχοληθεί με το θέμα με αυτή που λέει πως όσο πιο χαρούμενα είναι τα ζευγάρια τόσο περισσότερο αυξάνεται το βάρος τους, να είναι και εκείνη που μας αρέσει περισσότερο. Ίσως γιατί μας δικαιολογεί λιγάκι.

Ωστόσο, επειδή ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, ένας είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο μια γυναίκα ανεβαίνει νούμερα στγ ζυγαριά και τα jeans της όταν μοιράζεται το ίδιο σπίτι με τον αγαπημένο της: Οι λάθος μερίδες.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, λοιπόν, όταν μαγειρεύουμε για δύο, έχουμε την τάση να μοιράζουμε σχεδόν στη μέση το φαγητό της κατσαρόλας, πράγμα εντελώς λάθος αν σκεφτούμε πόσες θερμίδες χρειάζεται ημερησίως ένας ανδρικός οργανισμός και πόσες ένας γυναικείος. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σχεδόν μηχανικά, κυρίως όταν το φαγητό που ετοιμαζόμαστε να βάλουμε στο πιάτο μας, μας αρέσει πολύ.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις μακαρονάδες σου. Θερμιδικά, μια γυναίκα χρειάζεται περίπου μια μερίδα 250 γραμμαρίων, σα να λέμε δηλαδή το 1/4 του πακέτου. Έλα, όμως, που ποτέ δεν θα αφήσουμε τον αγαπημένο μας να φάει τα υπόλοιπα 3/4 και οι μερίδες θα καταλήξουν να απέχουν μόνο μερικά γραμμάρια;

Το μεγάλο λάθος που κάνεις στο μαγείρεμα και παχαίνεις όταν συζείς με τον σύvτροφό σου

Δυστυχώς, είναι σύνηθες να πέφτουμε στη συγκεκριμένη παγίδα, γι΄αυτό και οι διατροφολόγοι συνιστούν να ζυγίζουμε την τροφή μας, κυρίως όταν μπροστά μας έχουμε ένα γεύμα που μας αρέσει πολύ. Αν δεν είσαι σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, φυσικά, κανένας λόγος δεν υπάρχει να ζυγίζεις καθημερινά τις μερίδες σου, ωστόσο όταν πρόκειται για γεύματα που αγαπάς πολύ, η τακτική αυτή είναι ένας πολύ καλός και σίγουρος τρόπος να μην… ξεφεύγεις.

Άστον να φάει εκείνος λίγο παραπάνω και δεν θα το μετανιώσεις!