Τρεις κανόνες που θα βοηθήσουν να πάψεις να είσαι chocoholic

Η γλυκιά ευδαιμονία του ουρανίσκου που πάντα λαχταράμε.
Τρεις κανόνες που θα βοηθήσουν να πάψεις να είσαι chocoholic

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η γλυκιά συντροφιά που λιώνει στο στόμα μας παραμένει πιστή στα ραντεβού της και εμείς ως σωστοί συνοδοιπόροι την έχουμε συνδέσει με τις πιο σημαντικές στιγμές μας… Τότε που πήγαμε καλεσμένοι στα γενέθλια, τότε που θέλαμε να δούμε μια ταινία, τότε που αναζητούσαμε ένα γρήγορο σνακ στον δρόμο, τότε που χωρίσαμε, τότε που περάσαμε στο πανεπιστήμιο.

Α! και τότε που ανοίξαμε το συρτάρι μας. Γάλακτος, λευκή, υγείας, ροζ, σε οποιαδήποτε μορφή της είναι πάντα ένα καλοδεχούμενος επισκέπτης στον οργανισμό μας, αφού φέρνει πάντα μαζί της τον εθισμό.

Έχεις προσπαθήσει (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύεις) πολλές φορές να την «κόψεις» από τις βασικές, καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες αλλά απέτυχες; Σε αυτήν την περίπτωση κάτι δεν πήγε σωστά, διότι όσο κι αν πιστεύεις πως δεν μπορείς, σίγουρα έχεις μπερδευτεί με το δε θέλω!

Κλείσε την πόρτα του σπιτιού σου στα γλυκά

Για πρώτη φορά η φυγή αποτελεί λύση και μάλιστα δραστική. Εάν δεν τα έχεις στο «απαγορευμένο» ντουλαπάκι με τις λιχουδιές δεν θα έχεις την επιλογή να αμαρτήσεις. Έτσι μένεις μακριά από τον πειρασμό και οδηγείσαι αυτόματα στο επόμενο βήμα.

Ουδείς αναντικατάστατος

Μια λύση είναι να πειραματιστείς σιγά σιγά φτιάχνοντας υγιεινά γλυκά στο σπίτι, ώστε να καλλιεργείται η αίσθηση ότι τρως γλυκό. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές από εκείνες τις συνταγές που χρησιμοποιούν θρεπτικά υλικά όπως είναι το μέλι, ενώ σταδιακά το φρούτο που θα έχεις φροντίσει να έχεις προμηθευτεί θα αποκτήσει τη σημαντική του θέση στην πυραμίδα.

Τρεις κανόνες που θα βοηθήσουν να πάψεις να είσαι chocoholic

Μείνε απασχολημένη

Προσπάθησε να ξεγελάσεις την ορμή προς τη μεγάλη σου επιθυμία με το να κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση και πλήρως απορροφημένο σε άλλες καταστάσεις. Από εκεί ξεκινούν, άλλωστε, όλα.

Με το να είσαι δραστήρια δεν περισσεύει αρκετός χρόνος, με αποτέλεσμα να ξεχνάς την ύπαρξή της. Μια ακόμη λύση είναι η άθληση και η γυμναστική. Αυτά από μόνα τους θα σε εισάγουν σε ένα healthy μονοπάτι θέτοντας στόχους που θα σε πειθαρχήσουν.

Όλα αυτά όμως για να αποδώσουν καρπούς, προϋποθέτουν να τα έχεις περάσει πρώτα από το μικροσκόπιο και να έχεις καταλήξει στην συνειδητοποίηση.

Μήπως έφτασε η ώρα να απεξαρτηθείς ή θα παραμένεις για πολύ ακόμα δέσμιος αυτής της γλυκιάς, απολαυστικής ορμής;