Δες ποιος είσαι: Οι 3 τύποι γκρινιάρηδων που σπάνε νεύρα στην καραντίνα

Θα βρεις σε κάποια κατηγορία τον εαυτό σου;
«Έχω όλα τα συμπτώματα»: 3 λόγοι για να μην ξανακάνεις ποτέ διάγνωση απ’ το διαδίκτυο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έχουμε μάθει κάποια πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον εαυτό μας και τους ανθρώπους της ζωής μας. Ένα από αυτό είναι πως η γκρίνια μας μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους.

Η κλεισούρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας και το γενικεύμενο άγχος της κατάστασης έχει «γεννήσει» 3 τύπους γκρινιάρηδων που βρίσκονται παντού δίπλα μας, στα social media, στο σούπερ μάρκετ, στο ίδιο μας το σπίτι.

Ποιοι είναι αυτοί:

Ο «δεν αντέχω την κλεισούρα»

Μπορεί να μην έβγαινε από το σπίτι ούτε παλιά, όμως το έκανε από επιλογή. Τώρα που του απαγορεύτηκε, βγήκε από μέσα του το party animal και ξαφνικά καταπιέζεται. Συνήθως οι φράσεις του ξεκινάνε κάπως έτσι: «Τέτοια ώρα κανονικά θα ήμασταν….», κανείς δεν του λέει πως θα ήταν ακριβώς στον ίδιο καναπέ για να μην τον στεναχωρήσει. Ή για να μην ξεκινήσει νέος κύκλος γκρίνιας, ποιος ξέρει;

Δες ποιος είσαι: Οι 3 τύποι γκρινιάρηδων που σπάνε νεύρα στην καραντίνα

Ο «θα πεθάνουμε όλοι»

Δεν φοβάται στην πραγματικότητα, απλά είναι τρομολάγνος. Αναφέρει όλο το δελτίο ειδήσεων απέξω και ανακατωτά, τηλεφωνεί και «τραμπουκίζει» με άγχος τους φίλους του και τρέφεται από τον τρόμο που προκαλεί. Μότο του είναι το «αν ζήσουμε από τον κορωνοϊό, θα πεθάνουμε αργότερα από την πείνα» και οι οικείοι του θέλουν να τον κλειδώσουν στο μπαλκόνι.

Ο «ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ»

Θα τον αναγνωρίσεις από το λεξιλόγιο του. Χρησιμοποιεί συχνά την λέξη «μασονία»και τα παράγωγα της, έχει ένα ειρωνικό γέλιο όποτε διαβάζει ειδήσεις και διερωτάται συχνά «Ποιον νομίζουν πως κοροϊδεύουν;» Αν κάνεις το λάθος να του εκφράσεις οποιαδήποτε ανησυχία για την υγεία σου, θα ξεκινήσει ένας νέος φαύλος κύκλος θεωριών που δεν θα βγει πουθενά.

Καμιά φορά το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια και καλό θα ήταν να μην παρεξηγούμε κανέναν. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με το σπάσιμο των νεύρων μας όλοι μαζί και από αυτό κάτι καλό θα προκύψει. Αγαπήστε τους γκρινιάρηδες φίλους σας γιατί μπορεί να βρεθείτε και εσείς στη θέση τους κάποια στιγμή.