Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτήν την ώρα της ημέρας δεν πρέπει να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις

Να κάτι που δεν περιμέναμε να ακούσουμε.
Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτήν την ώρα της ημέρας δεν πρέπει να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Συνήθως οι έρευνες που διεξάγονται δημιουργούνται για να λύσουν απορίες αλλά και για να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη.

Για αυτόν τον λόγο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης βάλθηκαν να δουν ποιες ώρες της ημέρας είναι οι λιγότερο ιδανικές για τη λήψη αποφάσεων αλλά και το πώς στην ουσία επιδρά ο χρόνος πάνω μας αναφορικά με τα αισθήματά μας.

Αυτό συνέβη όταν οι ερευνητές μελέτησαν 500 εκατομμύρια tweets που ανάρτησαν 2,5 εκατομμύρια χρήστες από 82 χώρες μέσα σε 2 χρόνια. Αν η απορία είναι αυτή, όπως είναι λογικό δεν κάθισαν να διαβάσουν προφανώς ένα ένα τα tweets αλλά με ένα πρόγραμμα αξιολόγησαν την κάθε λέξη σύμφωνα με το συναίσθημα που εκφράζει.

Το αποτέλεσμα

Αυτό που γίνεται εντελώς ξεκάθαρο είναι πως το απόγευμα είναι η ώρα της ημέρας κατά την οποία δεν πρέπει να λαμβάνουμε σε καμία περίπτωση αποφάσεις σημαντικές για τη ζωή μας. Από την εξέλιξη της έρευνας φάνηκε πως ενώ το πρωί οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι, πιο αισιόδοξοι και πιο ενεργητικοί. Αυτό φαίνεται πως σταματά τις απογευματινές ώρες, επανέρχεται όμως το βράδυ.

Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε για ποιο λόγο το απόγευμα νιώθουμε τόσο απογοητευμένοι, αλλά καλό θα ήταν εκείνες τις ώρες να ξεκουραζόμαστε, να συναντάμε φίλους ή να πηγαίνουμε για ψώνια.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θεωρείται έξυπνη κίνηση να παίρνουμε αποφάσεις σημαντικές για τη ζωή μας.