3 + 1 πράγματα που πρέπει να πεις πριν αλλάξει η χρονιά

Ένα «Σ' αγαπώ», ένα «Ευχαριστώ» και ένα «Συγγνώμη». Και κάτι ακόμη...
Οι... Σκρουτζ των Χριστουγέννων: Με αυτά τα ζώδια θα περάσεις χάλια στο ρεβεγιόν!

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Λίγο πριν φύγει ο παλιός χρόνος για να πάρει τη θέση του ο νέος, πρέπει και εσύ να διευθετήσεις κάποιες εκκρεμότητες. Φυσικά αυτό το κλισέ των νέων στόχων και ονείρων ποτέ δεν παίρνει σάρκα και οστά, καθώς μάλλον ο Σεπτέμβρης ενδείκνυται για τέτοιες συμπεριφορές.

Μπορείς όμως -και ίσως οφείλεις αυτές τις ημέρες- να εκδηλώσεις τα συναισθήματα που ίσως έχεις καταπιέσει έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε να σε βρει η νέα χρονιά πιο απελευθερωμένη και ανάλαφρη από ποτέ.

Κάνε το πείραμα και πες εκεί που πρέπει τις φράσεις κλειδιά.

Σ’ αγαπώ

Είτε στον φίλο σου, είτε στον αδερφό σου ή στη μητέρα σου. Η φράση αυτή που όμοια της σε γλύκα και τρυφερότητα δεν υπάρχει από καταβολής κόσμου θα κάνει εσένα και τους οικείους σου ευτυχισμένους.

Πολλές φορές ντρεπόμαστε να το πούμε, άλλες το εκδηλώνουμε με απλές κινήσεις, όμως δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την ατόφια παραδοχή σου. Θα ανακουφιστείς, θα φτιάξεις την μέρα κάποιου και θα δεις ένα ειλικρινές χαμόγελο.

Μην το καθυστερείς λοιπόν…

Συγγνώμη

Αν αδίκησες κάποιον μέσα στη χρονιά, αν έκανες κάποιον να στεναχωρηθεί ή ακόμα και να πληγωθεί…ήρθε η ώρα. Σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτα συγγνώμη.

Μην αφήσεις κανένα αρνητικό συναίσθημα να περάσει μαζί σου την Πρωτοχρονιά. Μην φοβάσαι μην σε περάσουν για τρελή, μπορεί και να συμβεί, όμως εσύ θα έχεις κάνει την καλή πράξη και θα έχεις καθαρίσει την ψυχή σου.

3 + 1 πράγματα που πρέπει να πεις πριν αλλάξει η χρονιά

Ευχαριστώ

Πολλές φορές ξεχνάμε να πούμε αυτή τη μικρή λεξούλα ή την καλύπτουμε εσκεμμένα μέσα από γλυκές κινήσεις. Εσύ όμως ξέρεις σε οποίον οφείλεις ένα «ευχαριστώ».

Είτε γιατί σου γλύκανε τον πόνο, όταν υπέφερες. Είτε γιατί σου έδωσε μια επαγγελματική ευκαιρία που δεν περίμενες. Ακόμα και επειδή είναι εκεί για σένα όποτε χρειαστείς. Κάτι μας λέει πως για αυτό θα σηκώσεις πολλές φορές το τηλέφωνο.

Το… κάτι άλλο

Μπορεί να μελώσαμε από αγάπη παραπάνω και ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Απομάκρυνε κάθε τοξικό άνθρωπο από τη ζωή σου αυτές τις μέρες. Σε βλάπτει, σε φθείρει, σου κάνει κακό; Δήλωσε του με όποιον τρόπο θες πως αυτό δεν θα συνεχιστεί την νέα χρονιά. Θα νιώσεις τη ψυχή σου να μαλακώνει και θα σου φύγει ένα περιττό βάρος.

Και κάπως έτσι το 2020 θα μπει με τις καλύτερες προδιαγραφές. Για εσένα και τους ανθρώπους που αγαπάς, αυτή θα είναι μια μικρή νίκη.