Τα λιπαρά γεύματα προκαλούν ακμή: Μύθος ή πραγματικότητα;

Ξεχάστε όσα ξέρατε για την ακμή σας.
Τα επαγγελματικά tips για να βγαίνεις πιο όμορφη στις φωτογραφίες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η αλήθεια είναι πως όλες μας έχουμε μεγαλώσει με κάποια δεδομένα σε σχέση με τη διατροφή μας που στην πραγματικότητα είναι πολύ λάθος.

Γιατί ας το παραδεχτούμε: Πολλές φορές στην εφηβεία μας, η μητέρα μας για να μας κάνει να αποφύγουμε τις λιπαρές τροφές, μας διέδωσε μύθους τους οποίους ακόμα και σήμερα θεωρούμε πραγματικότητα.

Οι λιπαρές τροφές λοιπόν, δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως ευθύνονται για την ύπαρξη ακμής στο πρόσωπό μας. Kάτι που δεν έχει αποδειχτεί ούτε για τη σοκολάτα.

Φυσικά και για να έχουμε λαμπερό δέρμα χρειάζεται να τρεφόμαστε σωστά και να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά, όμως αυτό έχει να κάνει με την ενυδάτωση που μας προσφέρουν αυτές οι τροφές.

Τα λιπαρά γεύματα προκαλούν ακμή: Μύθος ή πραγματικότητα;

Από την άλλη, η επιστήμη έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως τα γαλακτοκομικά ενοχοποιούνται για την ακμή και συγκεκριμένα για τα σπυράκια που βγάζουμε τις μέρες πριν από τη περίοδο στο πηγούνι μας.

Μια κουβέντα με τον δερματολόγο σας θα σας κάνει να διαπιστώσετε τους λόγους της ακμής στο πρόσωπο σας, μιας και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και με την κατάλληλη θεραπεία θα απαλλαγείτε από την παρουσία της.