Nomophobia: Τα σημάδια που προδίδουν πως πάσχεις από την ψυχική ασθένεια της εποχής

Είμαστε -δυστυχώς- πολλές σε αυτό.
4 + 1 facts: Πώς η μουσική επιδρά στη ζωή και την ψυχολογία μας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Nomophobia ή αλλιώς no-mobilephobia, είναι μία σύγχρονη μορφή φοβίας που μας κάνει να ταραζόμαστε στην ιδέα να μείνουμε έστω και για λίγη ώρα χωρίς κινητό.

Σίγουρα θα νιώσεις ανασφάλεια αν αντιληφθείς πως έχεις ξεχάσει το κινητό σου στο σπίτι και το πιο πιθανό είναι πως θα επιστρέψεις να το πάρεις. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από εμάς, αντιλαμβανόμαστε το κινητό μας ως την φυσική προέκταση του εαυτού μας και χωρίς αυτό νιώθουμε αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ιδού τα στοιχεία που προδίδουν πως υποφέρεις κι εσύ από τη λεγόμενη nomophobia. Λοιπόν, συμπεριλαμβάνεσαι κι εσύ στα θύματα της τεχνολογίας;

Ταράζεσαι όταν δεν έχεις το κινητό σου(πολύ) κοντά

Μπορεί να έχεις μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με την κολλητή σου ή να παρακολουθείς μια ταινία στο σινεμά, όμως ο ειρμός σου θα διακοπεί για να βεβαιωθείς πως το κινητό σου βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται.

Nomophobia: Τα σημάδια που προδίδουν πως πάσχεις από την ψυχική ασθένεια της εποχής

Ο φορτιστής έχει μόνιμη θέση στη τσάντα σου

Για τους εξαρτημένους ανθρώπους η πεσμένη μπαταρία του κινητού, αποτελεί λόγο ταραχής οπότε φροντίζουν να έχουν πάντα τον φορτιστή στη τσάντα τους και αν είναι δυνατόν πάντα μια θέση κοντά σε πρίζα.

Σου θυμίζει κάτι;

Τσεκάρεις το κινητό σου ενώ δεν περιμένεις μήνυμα

Αυτό το διαρκές τσεκάρισμα στα socialmedia, στο mail, στις ειδοποιήσεις ακόμα και στις ενημερώσεις ενώ στην ουσία δεν περιμένεις τίποτα; Αυτό είναι εθισμός.

Εμείς την αμαρτία μας θα την πούμε, τον βρήκαμε τον εαυτό μας μέσα στο κείμενο.