Επιστροφή στη δουλειά: Τρόποι για ανώδυνη μετάβαση από τις διακοπές στη ρουτίνα

Για τις περισσότερες από εμάς, οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους.
Οδηγός επιβίωσης για όσες δουλεύουν το καλοκαίρι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Διανύουμε το Σαββατοκύριακο που για τις περισσότερες από εμάς θα καταλήξει στην «Δευτέρα των Παθών». Αυτήν την Δευτέρα που ξεκινάμε και πάλι τη δουλειά, εγκαταλείποντας την ξεγνοιασιά των διακοπών και τις μέρες που η αλμύρα και ο ήλιος έλουζαν τα κορμιά μας.

Φυσικά, δεν είναι ό,τι καλύτερο να σκέφτεσαι πως οι επόμενες διακοπές σου θα είναι τα Χριστούγεννα, όμως υπάρχουν τρόποι να το περάσουμε πιο ανώδυνα όλο αυτό.

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτούμε το γεγονός και το επόμενο να οργανώσουμε πράγματα που μας κάνουν χαρούμενες.

Κάντε σχέδια…

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να οργανώσετε ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο κοντινό προορισμό ή να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για το εξωτερικό για ένα ταξίδι που πάντα αναβάλλατε και είναι ευκαιρία να προετοιμάσετε για μέσα στον χειμώνα.

Συνήθως αυτήν την περίοδο υπάρχουν οι πιο οικονομικές τιμές και δελεαστικότατες προσφορές. Και μαντέψτε..η Η 28η Οκτωβρίου φέτος πέφτει Δευτέρα!

Επιστροφή στη δουλειά: Τρόποι για ανώδυνη μετάβαση από τις διακοπές στη ρουτίνα

Πιείτε cocktails

Επιστρέψαμε από διακοπές όμως έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα μήνα καλοκαίρι. Μια ταράτσα στο κέντρο και μια δροσερή μαργαρίτα είναι αυτό που θα σας διώξει την θλίψη και θα σας κάνει να νιώσετε πως είστε ακόμα στο νησί.

Σινεμά & Θέατρο

Η πιο φθηνή ψυχοθεραπεία είναι αυτές οι δυο έξοδοι και το φωνάζουν και οι ειδικοί. Φορέστε κάτι που σας αρέσει, πάρτε μια φίλη από το χέρι και αδειάστε το μυαλό σας σε ένα θερινό σινεμά ή μια αίθουσα θεάτρου. Θα ανανεωθείτε απόλυτα.

Επιστροφή στη δουλειά: Τρόποι για ανώδυνη μετάβαση από τις διακοπές στη ρουτίνα

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Αγαπάμε τον εαυτό μας και που και που πρέπει να τον κακομαθαίνουμε.

Μια απλή επίσκεψη στο κομμωτήριο για ανανέωση του look σας ή -ακόμα καλύτερα- μια επίσκεψη σε ένα spa είναι αυτό που χρειάζεστε.

Τι να γίνει; Ξεκινά ξανά η χειμερινή ρουτίνα.