Κλαις στις ταινίες; Να τι προδίδει για τον χαρακτήρα σου

Μήπως είσαι ένας από αυτούς;
Κλαις στις ταινίες; Να τι προδίδει για τον χαρακτήρα σου
Paramount Pictures

Και ενώ έχουμε την πεποίθηση πως όσοι είναι ευαίσθητοι και ευσυγκίνητοι στις ρομαντικές κομεντί και στις δραματικές ταινίες, είναι έτσι και στην πραγματική τους ζωή, νέα έρευνα έρχεται και το καταρρίπτει, παρουσιάζοντας μας, ακριβώς το αντίθετο.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ακυρώσουμε τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και να δούμε καθαρά, τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η αλήθεια είναι πως όποιος συγκινείται πολύ εύκολα στις ταινίες, έχει μια πολύ καλύτερη ψυχική και πνευματική ικανότητα να διαχειριστεί τις καταστάσεις της ζωής.

Η ενσυναίσθηση είναι μια ικανότητα που σου επιτρέπει να καταλάβεις πώς αισθάνεται κάποιος άλλος, να αντιληφθείς δηλαδή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εκείνη την στιγμή. Έτσι, όταν κάποιος κλαίει βλέποντας μια ταινία, σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να σχετίζεται με τη συναισθηματική κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα άλλο άτομο, βάση της συμπεριφοράς και των εκφράσεων του προσώπου του.

Αν και γνωρίζει δηλαδή, ότι αυτός ο πόνος ανήκει σε κάποιον άλλο, για παράδειγμα σε έναν χαρακτήρα μιας ταινίας, παρουσιάζει την ικανότητα ότι μπορεί να «συνδεθεί» μαζί του, εκφράζοντας ένα παρόμοιο συναίσθημα.

Κλαις στις ταινίες; Να τι προδίδει για τον χαρακτήρα σου

Οι άνθρωποι αυτοί, είναι εξαιρετικά δυνατοί σε πνευματικό επίπεδο και δεν πρέπει αυτό να υποτιμάται, ούτε να περιορίζεται στο καθαρά συναισθηματικό κομμάτι, για παράδειγμα, οικογένεια, σχέσεις και φίλοι. Η ικανότητα αυτή, πρέπει να εκμεταλλευθεί και σε άλλους τομείς της ζωής αυτών των ατόμων, όπως την εκπαίδευση και την καριέρα.

Ερευνητές που μελετούν το κλάμα κατά τη διάρκεια των ταινιών λοιπόν, διαπίστωσαν και πολλά άλλα χαρίσματα, πέρα από την ενσυναίσθηση, όπως την εξωστρέφεια, την αυτοεκτίμηση και αρκετά καλή διαχείριση του θυμού και του άγχους.

Τελικό συμπέρασμα

Αυτοί οι άνθρωποι, παρατηρήθηκε ότι μπορούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, κάτι που φαίνεται να έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με την εικόνα κάποιου που κλαίει βλέποντας ταινίες.

Αυτή η δύναμη του «εγώ», τα επίπεδα αυτοεκτίμησης και το να αντιλαμβάνεσαι την συναισθηματική και πνευματική κατάσταση που βρίσκεται ο συνομιλητής σου, είναι το τέλειο προφίλ ενός ανθρώπου που είναι «ανθεκτικός» σε δυσκολίες.