Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: Ποιο είδος έχει τις λιγότερες και ποιο τις περισσότερες θερμίδες

Ποια γεύση πρέπει να αποφεύγεις και ποια να τρως άφοβα.
Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: Ποιο είδος έχει τις λιγότερες και ποιο τις περισσότερες θερμίδες

Της Μάρως Καρούση 

Οι πρώτες μέρες της άνοιξης βρίσκονται εδώ και μαζί τους φέρνουν τον ήλιο, τη ζέστη και όλα αυτά τα στοιχεία που μας εισάγουν σε εκείνη… την πιο όμορφη, ξέγνοιαστη και δροσερή περίοδο του χρόνου.

Και φυσικά μαζί τους «κουβαλούν» και όλα τα γευστικά κομφόρ με πανάξιο πρωταγωνιστή το παγωτό και τις άπειρες επιλογές που μπορείς να κάνεις σχετικά με αυτό.

Μιλάμε για gelato, μιλάμε για παρφέ, μιλάμε για γρανίτα… μιλάμε για ό, τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους αφού ένα από τα πράγματα που μπορεί να πει κανείς για το παγωτό, είναι πως δεν μπορείς να το βαρεθείς ποτέ καθώς σου προσφέρει αναρίθμητους γευστικούς συνδυασμούς και τρόπους που μπορείς να το απολαύσεις.

Και ας απενοχοποιήσουμε λίγο αυτό το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού, αφού η αλήθεια είναι πως δεν έχει και τόσες πολλές θερμίδες όσες του χρεώνουν.

Τουλάχιστον στην απλή, αγνή μορφή του  γιατί όταν υφίσταται μια κάποια επεξεργασία ή του προσθέτεις οριακά ένα μικρό κουτί με γλυκά από πάνω, ε δεν φταίει και το καημένο το παγωτό.

Πάμε όμως να μιλήσουμε με νούμερα. Ποιο παγωτό έχει τις περισσότερες και ποιο τις λιγότερες θερμίδες;

#1.  0% ζάχαρη

Εάν θέλεις να φας παγωτό αλλά και να προσέξεις παράλληλα, δεν θα σου πρότεινα τα συσκευασμένα παγωτά 0%, καθώς ναι μεν δεν έχουν ζάχαρη, έχουν όμως όλα τα υπόλοιπα, από λιπαρά και υποκατάστατα ζάχαρης μέχρι επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Οπότε ναι, οι θερμίδες του θα «παίξουν» από 130 μέχρι 150 το τεμάχιο, όμως για κοίταξε λίγο καλύτερα την επόμενη επιλογή που θα σου δώσω.

Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: Ποιο είδος έχει τις λιγότερες και ποιο τις περισσότερες θερμίδες

#2.  Sorbet

Όλοι το ξέρουν, όλοι το εμπιστεύονται. Εάν θέλεις γλυκό αλλά δεν θέλεις να πάρεις τις «κακές» θερμίδες, η γρανίτα ή αλλιώς το sorbet, θα είναι πάντα η αγαπημένη σου λύση που θα βάλει τέλος στο πρόβλημά σου.

Φυσικά και πρέπει να το προτιμήσεις από μαγαζί και όχι σε συσκευασμένη μορφή και συνήθως θα αποτελείται από πουρέ φρούτων, καθιστώντας το εξαιρετικά δροσιστικό και απαλλαγμένο από ζάχαρη και λιπαρά.

Απόδειξη; 130 θερμίδες τα 100 γραμμάρια, αλλά αν θες να φας και παραπάνω, είναι εκείνο το παγωτό που μπορείς να το κάνεις χωρίς καθόλου τύψεις.

Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: Ποιο είδος έχει τις λιγότερες και ποιο τις περισσότερες θερμίδες

#3. Παγωτό μηχανής

Ή αλλιώς, ο έρωτας! Εάν είσαι λάτρης του γλυκού και δη του παγωτού, δεν μπορείς να αρνηθείς πως αν πετύχεις καλό παγωτό μηχανής, τύφλα να έχουν οι πιο σπουδαίες gelaterie του κόσμου.

Και επειδή τα πολύ νόστιμα πράγματα «κουβαλούν» τις περισσότερες φορές, αρκετές θερμίδες, έτσι και εδώ… δεν ισχύει! Ένα «γενναίο» ανάμεικτο χωνάκι με βανίλια και σοκολάτα, έχει 300 θερμίδες.

Αρκετά decent για αυτό που προσφέρει, έτσι;

#4. Frozen yogurt

O νικητής σε θερμίδες. Και φυσικά για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε τη σκέτη μερίδα με παγωμένο γιαούρτι, η οποία έχει μόλις 120 θερμίδες, αλλά ποιος τρώει μόνο αυτό;

Το «σωστό» frozen yogurt, έχει εκείνο το topping που με το ζόρι χωράς να βγεις από το μαγαζί, από smarties μέχρι μικρά κομματάκια brownies.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frozen Yogurt (@frozilicious) στις

Και οι θερμίδες του; Το λιγότερο 350…