Τρεις τροφές που πατούν pause στη γήρανση του δέρματος

Τι λες, αξίζει να τις εντάξεις στο διατροφολόγιό σου;
Τρεις τροφές που πατούν pause στη γήρανση του δέρματος

Της Μάρως Καρούση

Η επιλογές στο φαγητό μας επηρεάζουν άμεσα τον ρυθμό με τον οποίο λειτουργεί ο μεταβολισμός κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο δέρμα μας.

Τα πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα, δίνουν εκείνο το boost στον οργανισμό μας, ενώ οι πολυσύνθετοι υδατάνθρακες, ακριβώς το αντίθετο.

Όταν ο ρυθμός του μεταβολισμού είναι αργός, αυτό εντείνει την ανάπτυξη ενός εξασθενημένου δέρματος, οπότε τι συμπεραίνουμε; Το πρόχειρο φαγητό, αυξάνει τις φλεγμονές και φυσικά επιταχύνει την γήρανση του δέρματος.

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα «μαγικά» τρόφιμα, που είναι ικανά να πατήσουν pause στον χρόνο γήρανσης του δέρματος μας;

Φασόλια και Φακές

Τα φασόλια και οι φακές είναι συσκευασμένα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Οι ίνες μας βοηθούν να αισθανόμαστε πιο «γεμάτοι» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ η πρωτεΐνη βοηθάει στην οικοδόμηση μυών και στο κάψιμο του λίπους παρέχοντας σταθερή δόση ενέργειας.

Τρεις τροφές που πατούν pause στη γήρανση του δέρματος

Ίσως το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως τα φασόλια είναι χαμηλά στη γλυκαιμική κλίμακα, που σημαίνει ότι παρέχουν τα παραπάνω οφέλη χωρίς να προκαλούν φλεγμονή ή να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό.

Και τα δύο συμβάλλουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Σολομός

Μια καλή λύση γενικότερα για τη ζωή σου, είναι να αντικαταστήσεις μερικά από τα κόκκινα κρέατα με ψάρια γλυκού νερού όπως ο σολομός, ο οποίος παρέχει υγιή λιπαρά οξέα.

Τρεις τροφές που πατούν pause στη γήρανση του δέρματος

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ μπορεί να αποκρούσει οτιδήποτε σχετίζεται με τη γήρανση. 

Ο σολομός είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν μια καλή δόση σεληνίου, ένα μέταλλο που προάγει την υγεία του θυρεοειδούς, ρυθμίζει την ορμονική δραστηριότητα και διατηρεί ας καλά επίπεδα το μεταβολισμό!

Καρότα

Τα καρότα είναι μια από τις καλύτερες τροφές για την υγεία, καθώς περιέχουν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από το να προκαλείται πρόωρη γήρανση στο δέρμα.
Τρεις τροφές που πατούν pause στη γήρανση του δέρματος
Για να πάρετε την πιο θρεπτική αξία από τα καρότα, προσπαθήστε να τα φάτε ωμά και ολόκληρα. Ο τεμαχισμός και το μαγείρεμα του λαχανικού επιτρέπει σε ορισμένα από τα θρεπτικά συστατικά να «ξεφύγουν».