Της Μάρως Καρούση

Και σίγουρα τα μισά από αυτά δεν σου πέρασαν ποτέ από το μυαλό.

Η βιομηχανία του fast food, είναι αναμφίβολα μια από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες όλου του κόσμου.

Όμως, πίσω από αυτή την επιτυχία κρύβονται πάρα πολλά μυστικά και ενώ μερικά από αυτά σίγουρα τα έχουμε ξανακούσει, υπάρχουν και κάποια πολύ καλά κρυμμένα που δεν θα μας περνούσαν ποτέ από το μυαλό.  

McDonald’s 

Κορυφή στο fast food, εύκολη λύση, γρήγορη επιλογή και πάνω από όλα εξαιρετικά οικονομική, κρύβει μια πληθώρα μυστικών με μεγαλύτερο και σημαντικότερο, ότι χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. 

Μας πρόδωσε ο καλύτερός μας φίλος: Οι αλήθειες που μας κρύβουν τα delivery

Τα McDonald’s στις ΗΠΑ, το έχουν παραδεχτεί αυτό, ύστερα φυσικά από σχετικές έρευνες και αποκαλύψεις, αναφέροντας πως ναι, μερικά από τα πιάτα τους περιέχουν τέτοια τρόφιμα.

Αν ρωτάτε το αν και κατά πόσο έχει μειωθεί η κατανάλωσή τους μετά από αυτή την παραδοχή, η απάντηση είναι μία: Καθόλου! 

Σαλάτες delivery 

Εδώ θα μιλήσουμε με νούμερα και θερμίδες.

Μια σαλάτα με κοτόπουλο από τις εταιρείες fast food, περιέχει 300 θερμίδες και 15 γραμμάρια λίπους, ενώ ένα burger 298 θερμίδες και 12 γραμμάρια λίπους.

Μας πρόδωσε ο καλύτερός μας φίλος: Οι αλήθειες που μας κρύβουν τα delivery

Ο λόγος φυσικά, είναι πως ο τρόπος παρασκευής μιας σαλάτας απέξω, είναι πολύ πιο παχυντικός και διαφορετικός από ό,τι αν την έφτιαχνες στο σπίτι, κάτι που φυσικά δεν αναφέρεται στον κατάλογο κανενός καταστήματος.  

Η ώρα στο fast food μετράει 

Και πες ότι άνθρωποι είμαστε, θες να φας fast food γνωρίζοντας τα πάντα για αυτό. Η καλύτερη ώρα για να παραγγείλεις και να καταναλώσεις τέτοια φαγητά, είναι μεταξύ 11:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι.

Εκείνες τις ώρες, επειδή δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση, ίσως το φαγητό να είναι κάπως πιο φρέσκο, ενώ τις ώρες αιχμής, από τις 20:00το βράδυ μέχρι το κλείσιμο του μαγαζιού, ξέρεις πολύ καλά τι θα σου σερβίρουν…  

Μαύρο χρώμα στα μπιφτέκια 

Έχει τύχει να δεις εκείνα τα μαύρα σημάδια της ψηστιέρας στα burgers σου, και να σκεφτείς πόσο όμορφο και λαχταριστό φαίνεται;

Ε, τις περισσότερες φορές στα fast food, αυτό είναι ένα ψέμα! 

Μας πρόδωσε ο καλύτερός μας φίλος: Οι αλήθειες που μας κρύβουν τα delivery

Τα σημάδια αυτά δεν είναι πραγματικά, και τις περισσότερες φορές ζωγραφίζονται με το χέρι, με μαύρη μπογιά πριν ψηθούν τα μπιφτέκια! 

Παράγγειλε ανάλατες πατάτες 

Οι πατάτες που τηγανίζονται εκεί αλατίζονται πάντα πριν ψηθούν.

Μας πρόδωσε ο καλύτερός μας φίλος: Οι αλήθειες που μας κρύβουν τα delivery

Έτσι αν θες να καταναλώσεις, ας πούμε φρέσκες πατάτες, ζήτα τες ανάλατες, ώστε να αναγκαστούν να φτιάξουν καινούργιες.