Δυναμικές γυναίκες σε σχέση: Κι όμως, φέρονται πολύ διαφορετικά

Μήπως είσαι κι εσύ μία από αυτές;
Δυναμικές γυναίκες σε σχέση: Κι όμως, φέρονται πολύ διαφορετικά

Της Μάρως Καρούση 

Yπάρχει και εκείνη η κατηγορία των γυναικών, που στο τέλος της ημέρας τα μόνο ουσιαστικά «ευχαριστώ» που θα πουν, θα έχουν αντίκρισμα τον εαυτό τους και τις πράξεις τους.

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στις δύσκολες στιγμές που συνάντησαν, δεν περίμεναν υπομονετικά τον πρίγκηπα στο άλογο, ή έναν σύγχρονο superman, για να τις πάρει αγκαλιά και να χαθούν στο ηλιοβασίλεμα.  

Οι δυναμικές γυναίκες «κουβαλούν» μέσα τους μια γοητεία που δύσκολα συναντάς και εάν αποφασίσεις πως μπορείς να τις χειριστείς πρέπει να γνωρίζεις πως οι ερωτικές σχέσεις για αυτές και η προσέγγιση στην οποία τείνουν, είναι κάπως διαφορετική, με τα θέλω τους να είναι πολύ καλά δομημένα στο μυαλό τους.  

Δεν αναζητούν μια σχέση – σωσίβιο 

Μεγάλωσαν, πάλεψαν, ωρίμασαν με ένα «πιστεύω». Κανείς δεν μπορεί να σε σώσει παρά μόνο ο εαυτός σου.

Ποτέ δεν έμαθαν να στηρίζουν και να ακουμπούν όλα τους τα προβλήματα και όνειρα σε πλάτες άλλων, γιατί κατάφεραν να ισχυροποιήσουν τις δικές τους πλάτες για να αντέχουν ό, τι έρθει.  

Έτσι, και ο άνθρωπος που θα επιλέξουν για σύντροφό τους, δεν θα παίξει τον ρόλο του σωστικού γιλέκου, ούτε εκείνου που θα τις γεμίσει και θα τις κάνει να νιώσουν «ολόκληρες». Έμαθαν να είναι γεμάτες, χωρίς να περιμένουν κανέναν στη ζωή τους να το επιβεβαιώσει αυτό.

Η σχέση με μια τέτοια γυναίκα, δίνει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και στον άντρα που είναι μαζί της, καθώς δεν χρειάζεται να της φτιάχνει συνέχεια τείχη για να μην πληγωθεί/πέσει/απογοητευτεί. Γιατί είναι εκείνη η γυναίκα που δεν χρειάζεται έναν ήρωα για να την σώσει, είναι η ίδια ο ήρωας στην ιστορία της.  

Δυναμικές γυναίκες σε σχέση: Κι όμως, φέρονται πολύ διαφορετικά

Δεν φοβούνται το συναίσθημα 

Κόντρα σε όλα τα γυναικεία στερεότυπα, οι δυναμικές γυναίκες είναι εκείνες που εκφράζουν πολύ περισσότερο το τι νιώθουν και τι θέλουν. Σύμφωνα με πάρα πολλές έρευνες πάνω στις σχέσεις, το να έχεις την ικανότητα να εκφράζεις σωστά τα συναισθήματά σου, είναι ύστατο δείγμα ψυχικής ωριμότητας. 

Τα συναισθήματα τους, λοιπόν, είναι σε αρκετά ενήλικη φάση και έτσι τους είναι πολύ εύκολο να ανοίξουν έναν ουσιαστικό διάλογο, χωρίς να εστιάσουν στα νάζια του «Τι έχεις, τίποτα» ούτε στους γυναικείους μονολόγους που δεν αφήνεις τον άλλο να σταυρώσει ούτε και. Ακούν τον συνομιλητή τους, περιμένουν και ξέρουν πότε να μιλήσουν. 

Και αν σε θέλουν πολύ θα στο πουν. Και αν δεν σε θέλουν πολύ, πάλι θα στο πουν. Και αυτό λέγεται ωριμότητα! 

Έχουν τα όνειρά τους 

Καμία γυναίκα που θέλει να αποκαλείται δυναμική και ανεξάρτητη, δεν «δανείστηκε» στόχους και όνειρα από τον σύντροφό της. Πάλεψε πολύ για να «χτίσει» τα δικά της, ώστε να μην μπορεί να της τα πάρει κανείς.  

Αυτές οι γυναίκες ξέρουν πολύ καλά και που πηγαίνουν και πώς να φτάνουν εκεί, αφού έχουν μάθει να βασίζονται στα πόδια τους και να έχουν την δική τους ζωή, είτε αυτό συνεπάγεται τη δουλειά των ονείρων τους, είτε τους φίλους και την οικογένεια τους.  

 Επίλογος

Οι δυναμικές γυναίκες αποτελούν ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι οι ερωτικές σχέσεις του σήμερα. Δεν έχουν μάθει να συμβιβάζονται γιατί τίποτα δεν τους χαρίστηκε και ξέρουν να διεκδικούν αυτό ακριβώς που θεωρούν πως τους αξίζει.  

Και ο λόγος που αξίζει να τις γνωρίσεις λίγο καλύτερα, είναι γιατί όταν αποφασίσουν να είναι μαζί σου θα το κάνουν γιατί πραγματικά θα θέλουν, και όχι από ανάγκη για επιβεβαίωση.