Οι 4 νόμοι του Karma που μπορούν να αλλάξουν την κοσμοθεωρία μας

Karma is a bitch τελικά;
Οι 4 νόμοι του Karma που μπορούν να αλλάξουν την κοσμοθεωρία μας

Της Μάρως Καρούση 

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να λέει «Έλα ας κάνω αυτή την πράξη μπας και φτιάξει το κάρμα μου»; Άσε, ξέρω, πολλές!

Και σίγουρα θα το έχεις πει εν τη ρύμη του λόγου χωρίς να έχεις ιδέα τι βρίσκεται πίσω από όλη αυτή τη φιλοσοφία και το πώς χτίστηκε εν τέλει αυτό που πολλοί βαφτίζουν εκδίκηση ή θεία δίκη, όμως δεν θα ήθελες να μάθεις ποιοι είναι οι βασικοί νόμοι του Karma;

Γιατί όχι, δεν λειτουργεί μόνο με την απλότητα της εξισορρόπησης, κάνε κάτι καλό για να «σβήσεις» κάτι όχι τόσο καλό.

Υπέρτατος Νόμος

Η σχέση αιτίας – αιτιατού ή με πιο απλά λόγια ό, τι έδωσες θα λάβεις. Αποτελεί ίσως τον πιο γνωστό νόμο της εν λόγω φιλοσοφίας και εστιάζει στο ότι αν αποζητάς θετικά συναισθήματα όπως ευγένεια, αγάπη, φιλία, εκτίμηση, θα πρέπει να προωθείς και να υποστηρίζεις αυτές τις αξίες ως άτομο.

Οι 4 νόμοι του Karma που μπορούν να αλλάξουν την κοσμοθεωρία μας

Νόμος της Δημιουργίας

Το Karma έχει μία πολύ γνωστή φράση που αναμφίβολα θα την έχεις δει σε 5-6 accounts με φιλοσοφικά τσιτάτα στο Instagram και αυτή είναι «Η ζωή δεν είναι κάτι που απλά συμβαίνει».

Τι σημαίνει στην ουσία αυτό;

Η ζωή δεν είναι ένα βιβλίο με προκαθορισμένα την αρχή, τη μέση και το τέλος αλλά απαιτεί την συνεχή μας προσπάθεια, για τη δημιουργία στιγμών, εμπειριών και αναμνήσεων.

Νόμος της Σύνδεσης

Σύμφωνα με το Karma, κάθε τι που κάνουμε, σε όποια μικρή φαινομενικά για εμάς, πράξη και αν προβούμε, όλα συνδέονται και μας οδηγούν στα επόμενα βήματα.

Όλα αυτά που κάνουμε λοιπόν, μεταφράζονται σε ενέργειες και ακόμα και μια θεωρητικά ασήμαντη στιγμή στη ζωή μας, έχει τον δικό της ρόλο για την τελική ολοκλήρωση του εαυτού μας.

Νόμος του Εδώ και Τώρα

Μπορεί το παρελθόν να παίζει σπουδαίο ρόλο για την συγκεκριμένη φιλοσοφία, αλλά είναι απλώς ένας ρόλος και όχι όλη η βάση του. Έτσι, με το να αναλώνεσαι συνέχεια σε στιγμές που έχουν παρέλθει, προχωράς σε ψυχική, νοητική και συναισθηματική τελμάτωση και οι στόχοι του «εδώ και τώρα» με απλά λόγια, έχουν βγάλει φτερά.

Οι 4 νόμοι του Karma που μπορούν να αλλάξουν την κοσμοθεωρία μας

Άκου και αυτό

Έχει περάσει στην νοοτροπία μας πως το κάρμα ισοδυναμεί με αρνητικές έννοιες, όπως την εκδίκηση, το μένος, την τιμωρία και εκείνο το χέρι βοηθείας που θα έρθει να σε «υπερασπιστεί» ενώ εσύ δεν έχεις σηκώσει ποτέ το δικό σου χέρι για τίποτα.

Karma, λοιπόν, ετυμολογικά, σημαίνει δράση, και αν κάτι αξίζει να κρατήσεις από όλες τις θεωρίες του είναι πως η τιμωρία -εντός πολλών εισαγωγικών- δεν έρχεται από τις πράξεις των άλλων, αλλά από τη δική σου αδράνεια και την τοξικότητα που δεν «αδειάζεις» από τη ζωή σου.

Άλλωστε ακόμα και αν δεν το δέχεσαι σαν φιλοσοφία, τι κακό έχει να γεμίσουμε την καρδιά μας με λίγο περισσότερα θετικά συναισθήματα; Έτσι μωρέ, για το ενεργειακό της υπόθεσης!