2018 σ’ ευχαριστώ

Προτού καλωσορίσουμε το 2019 ας πούμε ένα ευχαριστώ στον χρόνο που έφυγε.
2018 σ' ευχαριστώ

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

«Πάει και ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά», όπως λέει και το πολύ όμορφο και γεμάτο νόημα χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Αποχαιρετώντας το 2018 είναι καλό η καθεμιά χωριστά να κάνει τον δικό της απολογισμό με χαμόγελο και μόνο. Θα υπήρξαν στιγμές που θα σε έκαναν να λυγίσεις, να μην αντέχεις όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά κυρίως τους γύρω σου, θα υπήρξαν στιγμές που πληγώθηκες πολύ αλλά εσύ… κράτα μόνο τα όμορφα της χρονιάς που έφυγε.

Κάθε χρόνος που θα περνάει θα αποδεικνύεται ένα πολύ καλό μάθημα ψυχικής και πνευματικής ωρίμανσης. Κι εσύ από τη μεριά σου θα προσθέτεις μικρά – μικρά κομμάτια και θα χτίζεις τις άμυνες και τον χαρακτήρα σου.

Να είσαι ευγνώμων για όσα έμαθες

Πάντα μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατές, αποκτώντας τα κατάλληλα «όπλα» να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας στέκεται εμπόδιο. Μα να θυμάσαι πως όλα στη ζωή είναι ένα γερό μάθημα που οφείλεις να κατανοήσεις για να πας παρακάτω.

Να είσαι ευγνώμων, λοιπόν, για όσα σου έδωσε απλόχερα αυτός ο χρόνος διότι σε κάποιους ανθρώπους δεν φέρθηκε σωστά. Μην αναλογίζεσαι μόνο τις καταστάσεις κατά τις οποίες αντιμετώπισες κάτι δύσκολο, μείνε στις στιγμές που μοιράστηκες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Πάθημα – μάθημα

Τι κι αν σου προέκυψαν φίλοι και σχέσεις που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς; Αυτό το πάθημα είναι το καλύτερο μάθημα διότι πλέον ξεχωρίζοντας και κατηγοριοποιώντας ανθρώπους θα μάθεις να κρατάς δίπλα σου μόνο όσους πραγματικά αξίζουν.

2018 σ' ευχαριστώ

Flashback στα όμορφα!

Κάνε ένα ωραιότατο flashback στις πιο ξεχωριστές στιγμές που είχες το 2018 και ζήσε τις για λίγο ξανά δίχως να σκέφτεσαι κάτι άλλο. Μην πικραίνεις την ψυχή σου φέρνοντας στο μυαλό σου στιγμές που σε έκαναν να στεναχωρηθείς.

Να σε συγχαρείς για όσα κατάφερες

Πολλές φορές αναλωνόμαστε στο τι δεν έχουμε καταφέρει, παραμερίζοντας όλα όσα έχουμε επιτύχει. Μάθε να λες «μπράβο μου» αν πραγματικά πάσχισες, ξενύχτησες, παραμέρισες προσωπική και κοινωνική ζωή για να πάρεις προαγωγή στη δουλειά σου ή ακόμα και για να συμπαρασταθείς σε έναν δικό σου άνθρωπο που σε είχε ανάγκη

Μια φράση μόνο.

«2018 σ’ ευχαριστώ…».