Συγκλόνισε τον πλανήτη: Η πανέμορφη «Βασίλισσα της Βερακρούζ» που έθαψε τα παιδιά της στις γλάστρες

Η Μεξικανή μητροκτόνος που προκαλεί μέχρι σήμερα ανατριχίλα.
Συγκλόνισε τον πλανήτη: Η πανέμορφη «Βασίλισσα της Βερακρούζ» που έθαψε τα παιδιά της στις γλάστρες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το καρναβάλι της Βερακρούζ για 10 ημέρες κρατούσε την πόλη σε ρυθμούς εορταστικούς και η στιγμή της κορύφωσης είχε φτάσει. Έπρεπε να στεφθεί η Bασίλισσα του Kαρναβαλιού ώστε να ολοκληρωθούν τα δρώμενα και η πόλη να ξαναβρεί την κανονικότητά της.

Μια πανέμορφη ξανθιά κοπέλα με γαλάζια μάτια δεν άφηνε περιθώριο ελπίδας σε καμία άλλη διαγωνιζόμενη καθώς και καμία επιλογή αμφισβήτησης της ομορφιάς της στους κριτές.

Ήταν το 1983 όταν η 18χρονη Εβανχελίνα Τεχέρα στέφθηκε «Βασίλισσα του Βερακρούζ» όμως δυστυχώς η τροπή που είχε πάρει η ζωή της δεν θα άλλαζε με κανέναν τίτλο ομορφιάς.

Η Εβανχελίνα Τεχέρα ήταν γόνος μιας πλούσιας και φαινομενικά «καλής» οικογένειας του Μεξικού, όμως αυτό ήταν κάτι που κάποιος μπορούσε να καταλάβει μόνο αν κοίταζε το σπίτι και τις ανέσεις στις οποίες μεγάλωνε.

Ο πατέρας της, γιατρός στο επάγγελμα, ήταν χρόνια αλκοολικός, γεγονός που τον έκανε επιθετικό απέναντι στη σύζυγο και τα δυο του παιδιά. Όμως και η μητέρα της, που στα 10 της χρόνια πήρε εκείνη και τον αδερφό της και έφυγαν μακρυά, ήταν εθισμένη στις ουσίες. Αυτό έκανε το οικογενειακό περιβάλλον αρρωστημένο και τη ψυχοσύνθεση της νεαρής κοπέλας εύθραυστη και αυτοκαταστροφική.

Συγκλόνισε τον πλανήτη: Η πανέμορφη «Βασίλισσα της Βερακρούζ» που έθαψε τα παιδιά της στις γλάστρες

Λίγο μετά τον τίτλο ομορφιάς που κατέκτησε, άρχισαν οι καταχρήσεις. Τα πάρτι διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι ερωτικοί παρτενέρ εναλλάσσονταν και τα ναρκωτικά πλέον αποτελούσαν τον δικό της εθισμό. Μέσα σε αυτόν τον εθισμό γεννήθηκαν και τα δυο παιδιά της, από πατέρα που η ίδια δεν αποκάλυψε ποτέ.

Τα χρόνια περνούσαν και εκείνη κατρακυλούσε όλο και περισσότερο στο τρόπο ζωής που είχε επιλέξει, ενώ μεγάλωνε τα δυο αγόρια της σε περιβάλλον παρόμοιο με εκείνο που είχε μεγαλώσει και η ίδια.

Το 1989 και ενώ είχε εκδιωχθεί από το σπίτι του πατέρα της, ζούσε με τους γιους της σε ένα μικρό διαμέρισμα το οποίο κάθε βράδυ γινόταν μέρος οργίων. Με πάρτι, ναρκωτικά και σ ε ξουαλικές επαφές, ενώ τα παιδιά της προσπαθούσαν να κοιμηθούν στο διπλανό δωμάτιο. Κάποιες νύχτες μάλιστα, έκλεινε τα μικρά  αγόρια στη ντουλάπα ώστε να μην ενοχλούν τους «καλεσμένους» της.

 

Ένα ξημέρωμα από αυτά και ενώ οι καλεσμένοι είχαν αποχωρίσει, ο μικρός της γιος ξύπνησε και κλαίγοντας πήγε στο δωμάτιο της. Εκείνη έχασε τον έλεγχο προφανώς υπό την επήρεια των ουσιών και άρχισε να χτυπάει το παιδί στον τοίχο με μανία. Στη συνέχεια έκανε το ίδιο και στον μεγάλο της γιο με αποτέλεσμα τα αδέρφια να βρουν τραγικό θάνατο.

Παραμένοντας ψύχραιμη έβρασε και διαμέλισε τα άψυχα σώματα των παιδιών και ότι απέμεινε το έθαψε στις γλάστρες του μπαλκονιού της… Λίγες εβδομάδες αργότερα ομολόγησε στον αδερφό της την πράξη της και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Προσπάθησε να πείσει τους ενόρκους πως ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια, όμως εκείνοι προφανώς δεν πείστηκαν.

Συγκλόνισε τον πλανήτη: Η πανέμορφη «Βασίλισσα της Βερακρούζ» που έθαψε τα παιδιά της στις γλάστρες

Έμεινε 16 χρόνια στη φυλακή αντί για 20 και κάποιες φήμες έκαναν λόγο για σχέση μεταξύ εκείνης και ενός ισχυρού μαφιόζου των ανδρικών φυλακών, η οποία έφερε την πρόωρη αποφυλάκισή της.

Έκτοτε δεν την ξαναείδε κανείς…