Τι δεν πρέπει να στερήσεις από τον εαυτό σου αυτά τα Χριστούγεννα

Πώς να περάσεις αξέχαστα και αυτή τη χρονιά.
Εσύ πώς στολίζεις το δέντρο σου; Βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Τα Χριστούγεννα που όλοι περιμέναμε είναι εδώ!

Το ίδιο και η αγάπη, η συντροφικότητα, οι οικογενειακές στιγμές, οι παρέες και οι έξοδοι που έχουν την τιμητική τους.

Αν έχεις σκοπό να μελαγχολήσεις, απλά… ξέχασε το. Αυτά τα Χριστούγεννα σου αξίζει να είναι και για εσένα μαγικά, για αυτό φρόντισε να εκμεταλλευτείς την ημέρα αυτή στο έπακρο. Αυτή και όσες θα ακολουθήσουν μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Τους τρόπους τους γνωρίζεις ήδη.

Έξοδος και πάλι έξοδος

Αν είχες στο μυαλό σου να μείνεις κλεισμένη στο σπίτι σου μόνο και μόνο επειδή δεν έχεις όρεξη για γλέντια ή επειδή νιώθεις κουρασμένη ήρθε η στιγμή να διαγράψεις αυτή τη σκέψη. Γιατί;

Γιατί πολύ απλά υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα να κάνεις και εκτός σπιτιού, ου αξίζει να φορέσεις τα καλύτερά σου και να  πεις το «ναι» στη βραδινή έξοδο.

Κανόνισε μονοήμερες αποδράσεις

Ξέρεις πόσο όμορφα μέρη υπάρχουν μια ανάσα από την Αθήνα; Πάρα πολλά και ειλικρινά δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Αρχικά, αν είσαι λάτρης του χιονιού, κανόνισε μια εξόρμηση στα παγωμένα χωριά της Ελλάδας με καλή παρέα και κάνε διακοπές… ονειρεμένες. Ντύσου καλά και φύγε!

Τι δεν πρέπει να στερήσεις από τον εαυτό σου αυτά τα Χριστούγεννα

Κοινωνική προσφορά

Έχεις σκεφτεί πόσο πολύτιμη θα ήταν η βοήθειά σου στην τοπική κοινωνία ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες; Αν κάνεις μία μικρή έρευνα στα κοινωνικά παντοπωλεία της περιοχής που διαμένεις θα ανακαλύψεις ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη τη σκέψη και την προσφορά σου κυρίως σε ό,τι αφορά στο φαγητό.

Αν έχεις ελεύθερο χρόνο και σου περισσεύουν λίγα χρήματα αγόρασε μερικά τρόφιμα και πρόσφερε ό,τι μπορείς σε όσους το έχουν ανάγκη.

Αντάλλαξε δώρα

Δεν χρειάζεται να χαρίσεις δώρα μεγάλης αξίας. Η κίνηση είναι που μετράει.

Μπορείς να αγοράσεις ένα συμβολικό δώρο για κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο και να το προσφέρεις με πολλή αγάπη και μία αφιέρωση.