Detox λίγο πριν τα Χριστούγεννα: Κάν’ το σωστά και φάε παραπάνω μέσα στις γιορτές

Θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση για να απολαύσεις λίγο παραπάνω το φαγητό στις γιορτές; Να πώς.
Detox λίγο πριν τα Χριστούγεννα: Κάν' το σωστά και φάε παραπάνω μέσα στις γιορτές

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Επειδή απέχουμε ελάχιστες ημέρες από τα Χριστούγεννα πιθανότατα ήδη θα έχεις αρχίσει να ανησυχείς για το πώς θα μπορέσεις να διατηρήσεις την σιλουέτα σου σε άψογη φόρμα.

Έρχονται, βλέπεις, εκείνα τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια με τα υπέροχα φαγητά αλλά και κάθε είδους γλυκίσματα. Αυτός, όμως, δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.

Το να μην παχύνεις πολύ είναι πραγματικά στο χέρι σου. Και, όχι. Δεν θα χρειαστεί να στερηθείς τίποτα από το τραπέζι – υπερπαραγωγή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το μυστικό είναι στην αποτοξίνωση. Συγκρατήσου τώρα όσο μπορείς και μη σκεφτείς τα κιλά μέσα στις γιορτές!

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις;

Κρέας

Για αυτές τις δύο εβδομάδες προσπάθησε όσο περισσότερο γίνεται να ελαττώσεις την κατανάλωση κρέατος.

Φρόντισε να αντικαταστήσεις αυτού του είδους την πρωτεΐνη με πολλές σαλάτες και φρούτα. Με αυτό τον τρόπο και θα ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου αλλά και θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.

Detox λίγο πριν τα Χριστούγεννα: Κάν' το σωστά και φάε παραπάνω μέσα στις γιορτές

Ζάχαρη

Η ζάχαρη τουλάχιστον για αυτό το διάστημα θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο. Ακόμα καλύτερο θα ήταν για αυτές τις δύο εβδομάδες να την «απαγορεύσεις» στον εαυτό σου.

Ωστόσο, αν πραγματικά δεν αντέχεις και επιθυμείς κάτι γλυκό, φάε μαύρη σοκολάτα. Το τελευταίο που θέλεις είναι να φτάσουν τα Χριστούγεννα και να μην μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.

Καλός ύπνος

Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες είναι απαραίτητος ο καλός ύπνος ώστε να μπορείς να αντέξεις τα ξενύχτια που σε περιμένουν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αλλά εκτός από το θέμα της αντοχής τίθεται και ένα δεύτερο θέμα. Αυτό της διατροφής , διότι όπως είναι γνωστό ένας σωστός  ύπνος μεταξύ 6 και 8 ωρών βοηθά τον μεταβολισμό σου να λειτουργεί καλύτερα.

Detox λίγο πριν τα Χριστούγεννα: Κάν' το σωστά και φάε παραπάνω μέσα στις γιορτές

Γυμναστική

Μπορεί να μην σε ξετρελαίνει η ιδέα της γυμναστικής ιδιαίτερα τώρα που το κρύο έχει πιάσει για τα καλά όμως έστω και λίγο περπάτημα την ημέρα -ακόμα και των 20 λεπτών- θα αποδειχθεί σωτήριο για την υγεία και τη σιλουέτα σου. Άσε για λίγο τον καναπέ και πήγαινε για έναν ωραίο περίπατο.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει άρρηκτα συνδεθεί με την αύξηση του βάρους μας. Μην το παρακάνεις λοιπόν, όπου μπορείς να το αποφύγεις.

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης προτίμησε το ανθρακούχο νερό. Δεν είναι η καλύτερη και πιο γευστική λύση, σίγουρα όμως σε γλιτώνει πολλά περιττά κιλά.

Σου φαίνεται βουνό; Δεν είναι. Σκέψου μόνο ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών θα μπορείς να δώσεις το ελεύθερο στον εαυτό σου να πει το «ναι» σε κάθε πειρασμό.