Σοκολάτα: Κι όμως, σε βοηθά να χάσεις βάρος

Τα οφέλη της είναι πολλά περισσότερα από όσα πίστευες.
Σοκολάτα: Κι όμως, σε βοηθά να χάσεις βάρος

Της Σοφίας Ψύλλια

Η σοκολάτα παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μιας γυναίκας, καθώς είναι πάντα δίπλα μας στις χαρές και στις λύπες να μας να μας γλυκαίνει με την υπέροχη γεύση της όταν την έχουμε ανάγκη.

Έλα όμως που πάντα καταλήγουμε, όταν περάσει το στάδιο της απόλαυσης, να την κατηγορούμε για το ότι πήραμε δυο – τρία κιλάκια και να νιώθουμε τύψεις που την καταναλώσαμε;

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι η σοκολάτα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό αν καταναλώνεται με σύνεση. Κυρίως η μαύρη σοκολάτα, την οποία πολλοί διατροφολόγοι εντάσσουν στα διατροφικά πλάνα των γυναικών που επιθυμούν να χάσουν κιλά.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη της dark σοκολάτας που μας δίνουν ακόμα περισσότερη ώθηση να την καταναλώνουμε και μάλιστα χωρίς κανέναν ενδοιασμό;

Ανεβάζει τη διάθεση

Θα ήταν τρελός όποιος έλεγε ότι αυτομάτως δεν νιώθει καλύτερα και μόνο στη σκέψη της σοκολάτας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι πολλές τροφές επηρεάζουν την ψυχολογία μας και η σοκολάτα είναι μια από αυτές.

Σοκολάτα: Κι όμως, σε βοηθά να χάσεις βάρος

Χωρίς καμία προσπάθεια, μόνο με ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας ό,τι και αν σε απασχολεί, έστω και για λίγο θα ξεχαστεί και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Μειώνει το στρες

Είναι καλό σε καταστάσεις που νιώθεις ότι μπορεί να υπάρξει πίεση και άγχος να τρως λίγη σοκολάτα. Έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τον οργανισμό και να προκαλεί ευφορία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σοκολάτα όχι μόνο να είναι αγχολυτική αλλά και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Μας κρατάει σε φόρμα

Όσο απίστευτο και να σας φαίνεται, η σοκολάτα όχι μόνο μας χορταίνει, αλλά μας χαρίζει ενέργεια για να είμαστε πιο δραστήριες. Συγκεκριμένα, η μαύρη σοκολάτα αν καταναλωθεί σε μικρές  ποσότητες, μας βοηθά να νιώθουμε χορτάτες και με την ενέργειά μας στα ύψη.

Και το καλύτερο; Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Σοκολάτα: Κι όμως, σε βοηθά να χάσεις βάρος

Μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού

Όπως έχει αποδειχθεί και επιστημονικά, οι γυναίκες που καταναλώνουν σοκολάτα, συγκριτικά με αυτές που δεν την προτιμούν, σημειώνουν έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου, Γι’ αυτό ευχαριστηθείτε την. Πάνω από όλα κάνει καλό στην υγεία μας.

Μην ξεχνάς, όμως! Η κατανάλωσή της απαιτεί μέτρο γιατί αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα από τα παραπάνω.

Και πάλι, καλή απόλαυση.