Τους ράγισαν την καρδιά: Οι γυναίκες που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία αγαπημένων διάσημων ερωτικών τραγουδιών

Για τις απόλυτα ρομαντικές ψυχές υπάρχουν και εκείνες ιστορίες αγάπης που δεν εκφράζονται με λόγια αλλά με στίχους τραγουδιών.
Τους ράγισαν την καρδιά: Οι γυναίκες που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία αγαπημένων διάσημων ερωτικών τραγουδιών

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγοντας μια υπέροχη ξένη μπαλάντα έχουμε αναρωτηθεί αν οι στοίχοι της είναι εμπνευσμένοι από έναν μεγάλο έρωτα του στιχουργού με μια άγνωστη σε μας γυναίκα.

Πώς να τη λένε; Πώς να είναι άραγε; Τι συνέβη και οδηγήθηκε κάποιος στο να της γράψει ένα τόσο αισθαντικό τραγούδι;

Αυτού του είδους τα κομμάτια είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά. Κάποιων, όμως, η ιστορία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό και οι λάτρεις της μουσικής έμαθαν τα «μυστικά» του δημιουργού του.

Τα κομμάτια που ακολουθούν άφησαν εποχή και είναι αποκλειστικά εμπνευσμένα από γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στη ζωή του στιχουργού τους…

Guns n’ Roses – Sweet child o’ mine

Αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο διάσημα και χορευτικά τραγούδια όλων των εποχών.

Πίσω από την τεράστια επιτυχία των παγκοσμίου φήμης Guns n’ Roses κρύβεται ένας θυελλώδης έρωτας ανάμεσα στον Axl Rose και την κόρη του τραγουδιστή της country μουσικής, Don Everly.

Στο άκουσμα του τραγουδιού είναι ξεκάθαρος ο έρωτάς τους καθώς και η τρυφερότητα του Axl για την αγαπημένη του όσο καιρό διήρκησε η σχέση τους.

Police – Every breath you take

Όσες φορές και αν ακούσει κανείς αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει αναδρομή σε κάποιον ανεκπλήρωτο έρωτα.

Διότι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα βίωσε και ο δημιουργούς αυτής της εκπληκτικής μπαλάντας, ο λαοπρόβλητος Sting, ο οποίος παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι πληγώθηκε σε τέτοιο βαθμό από την πρώην γυναίκα του Frances Tomelty,  ώστε μετά από εκείνη δεν πίστεψε ποτέ ξανά στον γάμο.

Κάτι που απέδειξε και η επόμενη σχέση του, την οποία άργησε να παντρευτεί 10 χρόνια.

Eric Clapton – Wonderful tonight

Μια καθόλου συνηθισμένη ιστορίας  αγάπης κρύβει αυτό το αριστούργημα καθώς ο δημοφιλής τραγουδιστής ήταν τρελά ερωτευμένος με το μοντέλο Pattie Boyd η οποία τύγχανε να είναι παντρεμένη με τον στενό του συνεργάτη George Harrison.

O Eric Clapton μη μπορώντας να τη βγάλει από το μυαλό του, προσπαθούσε να την προσεγγίσει με κάθε τρόπο. Λόγω της απόρριψης που βίωσε τότε έπεσε στα ναρκωτικά. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα κατάφερε να την κάνει γυναίκα του.

Fairytale – Alexander Rybak

Πάμε στο πρόσφατο 2009  και σε ένα τραγούδι της Eurovision  το οποίο άφησε εποχή.

Ο γλυκύτατος τραγουδιστής Alexander Rybak  μας μάγεψε με την ερμηνεία του τραγουδιού του καθώς αναφέρεται σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, ο οποίος έμεινε χαραγμένος στην καρδιά του.

Η γυναικά όμως του «παραμυθιού» του είναι παντρεμένη με άλλον!

Φυσικά, η λίστα δεν έχει τέλος. Υπάρχει άραγε κομμάτι που δεν γράφτηκε για έρωτα που έμεινε… στα μισά;