Έτσι χωρίζαμε το 2000! Τα 5 + 1 τραγούδια που κατέληξαν retro

Οικεία στο αυτί, θερμά στην καρδιά.
Έτσι χωρίζαμε το 2000! Τα 5 + 1 τραγούδια που κατέληξαν retro

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σιγοψιθυρίζει στίχους από τραγούδια που σε έχουν στιγματίσει στο παρελθόν; Τότε που βιώναμε έντονα το κάθε συναίσθημα και οι μεγάλες αγάπες εξατμίζονταν μέσα στις μελωδίες.

Έλα να τραγουδήσουμε παρέα κι ας θυμηθούμε τα παλιά…

Και κάπως έτσι, η μία ανάμνηση φέρνει την άλλη, όπως η μόδα που επικρατούσε τότε, το μακιγιάζ που ζωγραφίζαμε πάνω μας, τα μαλλιά, μέχρι και τα λεπτά φρύδια που είναι ο λόγος, για τον οποίο θέλουμε να κάψουμε όλες τις αρχαίες φωτογραφίες.

Ας τα ξεσκονίσουμε…

Γιώργος Τσαλίκης: Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας

 

Θα ήταν άδικο να μην του χαρίζαμε την αφετηρία. Πέρα από την επιτυχία που σημείωσε τότε, η διαχρονικότητά του συνεχίζεται ως σήμερα με πολλά μαγαζιά να το παίζουν όταν έχουν vintage θέμα!

Πρόκειται για εκείνους που δεν ήθελαν να το πάρουν απόφαση και να προχωρήσουν… Άλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ειδικά για τις πολύ επίμονες ερωτευμένες ψυχές!

One: Έχω τόσα να σου πω

 

Η φρέσκια και νεανική πρόταση, από την οποία δεν μας ξεφεύγει ούτε στίχος ακόμα και σήμερα. Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του αγορίστικου band που ακόμα και το βίντεο κλιπ θα σε ταξιδέψει με νοσταλγία στο χρόνο. Αχ και να ήταν εκεί να σε πνίξει με φιλιά!

Καίτη Γαρμπή: Το λάθος μου

 

Επαναλαμβανόμενο λάθος που έχεις δικαιολογήσει πολλές φορές αλλά κάποια στιγμή φτάνει η κατάλληλη ώρα για να λήξει. Η επιρροή σε ορισμένες περιστάσεις είναι τεράστια υπόθεση αλλά υπάρχουν λάθη που απλά τα αγαπάς…

Πασχάλης Τερζής: Φεγγάρι μου χλωμό

 

Για μια ακόμη φορά η επίκληση στο φεγγάρι εκφράζεται μέσα από τις νότες και εκείνο ψάχνει για την χαμένη μας αγάπη. Η χαρακτηριστική φωνή που το συνοδεύει εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον πόνο που ο χωρισμός αφήνει.  O στίχος «Φεγγάρι αν τη βλέπεις πες της πως την αγαπώ», τα είπε όλα.

Γιάννης Πλούταρχος: Φίλε

 

Μετά από αυτή την πίκρα θέλεις κάπου να τα πεις, να τα βγάλεις από μέσα σου και κάπως έτσι αναζητάς ένα χέρι βοηθείας. Ποιος άλλος θα ήταν καταλληλότερος δέκτης; Ο φίλος… Και το ραδιόφωνο χτύπησε κόκκινο.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το πάρτυ

 

Όταν οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα κάνουν πάρτυ μέσα σου με πρωταγωνιστές τα επίπονα συναισθήματα αναζητάς από τη νύχτα να «την πάρει».

Η νεανική φιγούρα του τραγουδιστή σε συνδυασμό με τις απογοητεύσεις και τα μεγάλα αντίο αναβιώνουν για πολλούς τον πρώτο έρωτα, είτε παιδικό, είτε εφηβικό, είτε νεανικό.