Πέντε φορές που η Marie Fredriksson μας έκανε να υποκλιθούμε

Και πάντα θα αγαπάμε την frontwoman των Roxette.
Πέντε φορές που η Marie Fredriksson μας έκανε να υποκλιθούμε

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η είδηση του θανάτου της Marie Fredriksson στα 61 της χρόνια, frontwoman των Roxette, ήρθε για να μουδιάσει όλους όσους «χτυπήθηκαν» στο ρυθμό της φωνής της στα ’80s, κατατάσσοντας το σουηδικό συγκρότημα στη λίστα εκείνων που στιγμάτισαν πολλές γενιές.

Η ιδιαίτερη χροιά της ξανθιάς τραγουδίστριας πήγε να σιγήσει αρκετές φορές, καθώς έχουν περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Πάλεψε με την αρρώστια της όσο λίγες, βάζοντας το πείσμα πάνω από τα λόγια των γιατρών που είχαν φτάσει ουκ ολίγες φορές στο σημείο να της δώσουν ελάχιστες ώρες ζωής.

Τα τραγούδια που μας άφησε θα μας συνοδεύουν πάντα, καθώς σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι, ακόμα και αν σήμερα έμαθες το όνομά της, τις μουσικές της τις ξέρεις πολύ καλά.

Οι Roxette έχουν πουλήσει πάνω 75 εκατομμύρια δίσκους και το «Listen to your heart» βρέθηκε πρώτο στα Billboard.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Roxette, το «It must have been love» κυκλοφόρησε το 1987, για να αγαπηθεί ολοκληρωτικά το 1990 ως soundtrack της ταινίας «Pretty Woman».

Στις 18 Ιουνίου του 2010 το group έπαιξε το «The Look» στο πάρτι της πριγκίπισσας Viktoria, ημέρες που η καλλιτέχνις αρνιόταν πεισματικά να αποδεχτεί τα λόγια των γιατρών που την ήθελαν στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή της θεωρούταν ήδη κρίσιμη.

Η απίστευτη ιστορία πίσω από το τραγούδι Joyride είναι πως η έμπνευση του είχε να κάνει με μια δήλωση του Paul McCartney που ανέφερε πως το να συνεργάζεσαι με τον John Lennon είναι σαν ένα «Joyride».

Όπως και να έχει, το τραγούδι αυτό ανέβασε το συγκρότημα για τέταρτη φορά στη κορυφή των αμερικάνικων charts.

Η Marie Fredriksson, η γυναίκα που αγαπήθηκε όσο λίγες στο είδος της, έφυγε για πάντα μετά από σκληρή μάχη. Η αλήθεια είναι όμως πως οι μουσικές και οι ερμηνείες της θα συντροφεύουν πάντα τους αιώνια ρομαντικούς, τους απανταχού ερωτευμένους, θυμίζοντας μας πως κάποτε μια γυναίκα ανέβασε ένα σουηδικό συγκρότημα ψηλά.

Ή ως μια γυναίκα που αρνήθηκε πεισματικά να σταματήσει να παλεύει, όταν τα προγνωστικά δεν ήταν καθόλου υπέρ της.