DIY | Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης με κεράσι και φράουλες

Νόστιμη νεότητα που αντέχει στο χρόνο.
DIY | Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης με κεράσι και φράουλες
Pexels

Η τελετουργία στην οποία αφιερώνουμε ποιοτικό και θρεπτικό χρόνο στον εαυτό μας και συγκεκριμένα στην επιδερμίδα μας θα πρέπει πάντα να είναι απολαυστική. Να μη βλέπεις την ώρα για να χαλαρώσεις με τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα, τις βελούδινες υφές, το τονωτικό μασάζ και τις μυρωδιές που θα ήθελες πολύ να γευτείς.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, τώρα που οι χρωματιστοί καρποί της γης ομορφαίνουν τη φύση αλλά και το πιάτο μας, εσύ να τους αξιοποιήσεις και στον τομέα του beauty;

Όσο περίεργο ή ξένο κι αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης επαφής, τα ευεργετικά συστατικά που τα φρούτα περιέχουν θα χαρίσουν πέρα από λαχταριστή γεύση, το δέρμα μωρού που πάντα αναζητάς.

Ο συνδυασμός των αντιοξειδωτικών, οι ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες, οι αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδης δράση, η αποτελεσματικότητα κόντρα στις λεπτές γραμμές, η περιεκτικότητα σε βιταμίνες C, A, E, K αλλά και η λάμψη που προσφέρει καθιστούν το κεράσι ένα θησαυρό που θα ζήλευε κάθε ακριβό προϊόν περιποίησης.

Δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω μάσκα προσώπου για να αντιληφθείς μια ακόμη αξία τους…

DIY | Σπιτική μάσκα αντιγήρανσης με κεράσι και φράουλες

Πώς να τη φτιάξεις

Αν και είναι δύσκολο να κρατηθείς και να μην… φας τα υλικά, πολτοποίησε 5 – 6 κεράσια και 3 – 4 φράουλες. Στη συνέχεια, άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σου απευθείας με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός πινέλου και άφησε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά.

Τέλος, αφαίρεσε με μια καθαρή πετσέτα που πρέπει να έχεις πρώτα βουτήξει σε ζεστό νερό, ενώ όταν χαρίσεις το τελευταίο splash φρόντισε να το κάνεις με δροσερό νερό.

Νιώσε τη διαφορά!