Το καλοκαίρι έφτασε και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μας βοηθούν ιδιαίτερα στην προσπάθειά μας να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά σπυράκια που έρχονται για να καταστρέψουν τη λεία επιδερμίδα μας.

Ναι, πολλές φορές είναι αναπόφευκτο, ιδίως, με τον ιδρώτα ή κάποια μόλυνση κατά τη διάρκεια των διακοπών μας, ωστόσο, η αποχή από τις χρωστικές και το μακιγιάζ μοιάζει άκρως δελεαστική σε αυτήν την περίοδο της χρονιάς.

Ωστόσο, το χέρι βοηθείας που αναζητάμε φτάνει αυτήν τη φορά από ένα superfood, το οποίο όλοι έχουμε στο ψυγείο μας. Και αυτό δεν είναι άλλο από το θαυματουργό γιαούρτι.

Εκείνο με οποιοδήποτε τρόπο κι αν καταναλωθεί δε μας απογοητεύει ποτέ! Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η παρακάτω συνταγή για μάσκα γιαουρτιού θα σε εντυπωσιάσει αφού χρειάζεται μόλις 2 υλικά!

Κάνε τα μαγικά σου!

Αφού έχεις καθαρίσει καλά το πρόσωπό σου βάλε σε ένα βαμβάκι μια ποσότητα γιαουρτιού και άπλωσέ το τοπικά στα σημεία που έχεις την προδιάθεση να εμφανίσεις σπυράκι. Στη συνέχεια, επανάλαβε την ίδια κίνηση, πρόσεξε, όμως, να αλλάζεις κάθε φορά το βαμβάκι, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση βακτηριδίων.

Άφησέ τη πάνω τους για ολόκληρο το βράδυ και το επόμενο πρωί ξέπλυνε το πρόσωπο με άφθονο κρύο νερό.

Extra tip: Αν, πάλι, προτιμάς τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο, κάλυψε ολόκληρη την επιφάνεια του προσώπου σου με το καθαρό γιαούρτι για 30 λεπτά και ξέπλυνε καλά, ώστε να απολαύσεις τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου.