Τρία tips που θα κάνουν τα πινέλα σου να ζήσουν (σχεδόν) για πάντα

Οι σωστές κινήσεις για εγγυημένη επιτυχία.
Τρία tips που θα κάνουν τα πινέλα σου να ζήσουν (σχεδόν) για πάντα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Αξιοπερίεργο σημείο της σχέσης που μια γυναίκα χτίζει με τα πινέλα του μακιγιάζ της αποτελεί το γεγονός ότι αν και τα χρησιμοποιεί καθημερινά και χωρίς εκείνα ορισμένα προϊόντα είναι άχρηστα, δεν τους προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζονται.

Φυσικά, οι συνέπειες αυτής της παραμελημένης επαφής αποτυπώνονται τόσο στην ποιότητα και την υγεία της επιδερμίδας, στην αλλοίωση της κατάστασης των ίδιων αλλά και στο αποτυχημένο μακιγιάζ.

Μήπως έφτασε, επιτέλους, η στιγμή να αντιληφθείς τη σημασία αυτής της περιποίησης και να εξοικονομήσεις χρήματα από τη συχνή αντικατάστασή τους; Οι παρακάτω συμβουλές θα σου υπενθυμίσουν ότι δε χρειάζεσαι φοβερά υλικά, άπλετο χρόνο και υπερβολικό κόπο για να πετύχεις το σκοπό.

Χλιαρό νερό

Το χλιαρό νερό θα βοηθήσει την τρίχα να καθαρίσει αποτελεσματικά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στην ένταση με την οποία εκείνο βρέχει τα σημεία στης βάσης του πινέλου, ώστε να μη βρέχεται ορμητικά, χαλαρώσει η κόλλα και οι τρίχες να σε αποχαιρετούν η μία μετά την άλλη.

Επίσης, ο καλύτερος τρόπος να τα στεγνώσεις είναι να τα αφήσεις ξαπλωτά πάνω σε σε χαρτί κουζίνας και όχι όρθια για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τρία tips που θα κάνουν τα πινέλα σου να ζήσουν (σχεδόν) για πάντα

Σαπούνι

Εάν δεν έχεις κάποιο ειδικό προϊόν μπορείς να αφεθείς στην τρυφερή αίσθηση που το αφρόλουτρο για μωρά θα τους προσφέρει. Η προστασία στις ευαίσθητες επιδερμίδες θα επεκταθεί και στις λεπτές τρίχες που το πινέλο διαθέτει. Όσο για τη μυρωδιά που θα αφήσει; Άγγιγμα θαλπωρής.

Οινόπνευμα

Η συχνή τους χρήση σε συνδυασμό με τη σύστασή τους τα καθιστούν μια ασφαλή εστία για την ανάπτυξη βακτηρίων. Καλό είναι που και που να περνάμε με οινόπνευμα ακόμα και τις μεταλλικές λαβές.

Η συνήθεια που πρέπει να γίνει η νέα λατρεία.