DIY: Φτιάξε μόνη σου τη δική σου κρέμα νυκτός με αβοκάντο

Δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από εκείνες του εμπορίου.
DIY: Φτιάξε μόνη σου τη δική σου κρέμα νυκτός με αβοκάντο

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όσο τα χρόνια περνούν από πάνω μας, η ανάγκη για ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας μας γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Μετά τα 30 χρειάζεσαι εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου, μια κρέμα ημέρας που φυσικά ταιριάζει με το τύπο του δέρματος σου και μια κρέμα νύχτας για πιο εξειδικευμένα αποτελέσματα.

Αν η κρέμα νύχτας σου φαίνεται πολυτέλεια και ένα έξοδο στο οποίο ίσως να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στην παρούσα φάση, μην αγχώνεσαι. Εδώ θα σου δείξουμε με απλά βήματα τον τρόπο για να φτιάξεις μόνη σου σπιτική κρέμα νύχτας με υλικά που έχεις στο ψυγείο, για θεαματικά αποτελέσματα.

Υλικά

  • 1 αβοκάντο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα γιαούρτι

Παρασκευή

Βάζουμε το αβοκάντο, το αυγό και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να δημιουργήσουμε ένα ομογενές μείγμα. Το μείγμα το αποθηκεύουμε σε μια γυάλινη συσκευασία (ίσως από μια παλιά κρέμα που έχει τελειώσει) για να είναι πιο εύκολη η χρήση της και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Το αβοκάντο θα δώσει στο δέρμα σου τη λάμψη και την σφριγηλότητα που χρειάζεται και το αυγό τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται η επιδερμίδα μας. Μια χρήση 2 – 3 φορές την εβδομάδα θα σε αφήσει άκρως ικανοποιημένη από τον πρώτο μήνα.

Τελικά δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε μια περιουσία για την εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς η φύση πολλές φορές έχεις την απάντηση.