DIY: Φτιάξε το δικό σου scrub χειλιών με μάνγκο

Χείλη για φίλημα!
DIY: Φτιάξε το δικό σου scrub χειλιών με μάνγκο

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο όρος απολέπιση σχεδόν πάντα φέρνει στο μυαλό μας το scrub που κάνουμε στο πρόσωπο με την ειδική σαγρέ κρέμα που έχουμε επιλέξει μέσα από την τεράστια ποικιλία προϊόντων που η αγορά χαρίζει.

Βασικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην τελική μας απόφαση για το προϊόν που θα προσθέσουμε στην κονίστρα της περιποίησης είναι η υφή, η μυρωδιά και τα συστατικά στο σύνολό τους.

Είναι γεγονός πως από την είσοδο του Covid-19 η στροφή προς την ποιότητα και το healthy lifestyle «παντρεύτηκε» με την εκάστοτε ανάγκη ολόκληρου του σώματός μας.

Ωστόσο, ένα σημείο πάνω μας που δε σκεφτόμαστε ιδιαίτερα να του αφιερώσουμε το χρόνο που χρειάζεται είναι τα χείλη μας. Αποτελεί το χωρίο του προσώπου, το οποίο εκτίθεται περισσότερο στα μάτια των άλλων, καθώς όλοι οι άνθρωποι έχουν την τάση να εστιάζουν εκεί όταν ο συνομιλητής τους μιλάει.

Ο χειμώνας, οι ακραίες αλλαγές των καιρικών συνθηκών, τα πικάντικα ή ξινά φαγητά, οι χρωστικές από τα κραγιόν και η έλλειψη κατανάλωσης νερού μπορούν να φθείρουν τα χείλη που αντί να είναι απαλά κι έτοιμα για φίλημα, αντιθέτως θα είναι μια άγαρμπη κι επίπονη ταλαιπωρία.

Ανακάτεψε καλά σε ένα μπολ ίση ποσότητα ζάχαρης, μελιού και λαδιού καρύδας. Στη συνέχεια, πάρε ένα ώριμο μάνγκο κόψε ένα, σχετικά, μικρό κομμάτι και λιώσε το μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει ένα σώμα με τα υπόλοιπα συστατικά.

Εφαρμογή

Σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα κάνε απαλό μασάζ για 20 δευτερόλεπτα κι έπειτα αφαίρεσε με νερό. Μη ξεχάσεις στο τέλος να σφραγίσεις την ενυδάτωση, αλλά και τη λάμψη με το lip balm που θα χαρίσει το τελευταίο pampering.

Λεία, αστραφτερά και ζουμερά, αυτά είναι τα χείλη σου!