Τα τρία πιο συχνά λάθη στη χρήση της ενυδατικής κρέμας

Γίνονται λάθη και σε αυτό.
Τα τρία πιο συχνά λάθη στη χρήση της ενυδατικής κρέμας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η ενυδατική κρέμα γνωρίζουμε πως είναι το μοναδικό «εργαλείο» που κρατά το γήρας και τις ρυτίδες μακριά – όσο αυτό είναι δυνατό. Όλες μας, σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε, επιβάλλεται να εφαρμόζουμε σωστά την κατάλληλη για τον τύπο δέρματός μας κρέμα καθημερινά.

Η λάμψη και η απαλότητα που χαρίζει στην επιδερμίδα μας, αλλά και η δουλειά που γίνεται στα πιο βαθιά της στρώματα την καθιστούν αναγκαία για την καθημερινή μας ρουτίνα.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία λάθη τα οποία οι περισσότερες από μας επιμένουμε να κάνουμε συνεχώς και πρέπει να τα σταματήσουμε άμεσα, καθώς φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μπορεί στις κινήσεις αυτές να μην πηγαίνει καν το μυαλό σου…

person's finger touching white cosmetic cream

Εφαρμόζεις την κρέμα σε στεγνό πρόσωπο

Η ενυδατική κρέμα είναι πιο αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται σε νωπό δέρμα, μιας και η υγρασία χαρίζει μεγαλύτερης διάρκεια αποτέλεσμα και καλύτερη απορροφητικότητα.

Ιδανικά, η καλύτερη ώρα για να την εφαρμόσεις είναι αμέσως μετά τον καθαρισμό με γαλάκτωμα.

Βάζεις μεγαλύτερη ποσότητα 

Η ιδανική ποσότητα ενυδατικής είναι εκείνη που γλιστράει απαλά σε ολόκληρο το πρόσωπο και απλώνεται χωρίς να περισσέψει. Αν βάζεις παραπάνω ενυδατική, φράζεις τους πόρους και δεν αφήνεις το δέρμα σου να αναπνεύσει όπως πρέπει. Οπότε όλα λάθος, καλύτερα να μην έβαζες καν.

Δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη κρέμα

Ρώτα την αισθητικό σου, τι τύπο δέρματος έχεις, καθώς καμιά φορά δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις από μόνη σου. Η μικτή επιδερμίδα πολλές φορές μοιάζει με την λιπαρή και το αντίθετο. Όταν μάθεις τελικά τι τύπο επιδερμίδας έχεις, θα ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη ενυδατική για σένα.