«Mamacita»: Το γλυκό πιτσιρίκι με την τραγική ιστορία πίσω από το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Όλοι το έχουμε ακούσει, πόσοι όμως ξέρουμε την στενάχωρη ιστορία που κρύβει;
«Mamacita»: Το γλυκό πιτσιρίκι με την τραγική ιστορία πίσω από το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

«Mamacita donde esta Sanda Claus»…

Σίγουρα αυτές τις μέρες έχεις ακούσει το γλυκό χριστουγεννιάτικο τραγούδι που ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα, σε ερμηνεία ενός μικρού πιτσιρικά με βραχνή φωνή. Ξέρεις όμως την πικρή ιστορία που κρύβει πίσω του;

Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε το 1958 από τον Νεοϋορκέζο 12χρονο Augi Rios, ο οποίος είχε τη φήμη του πιο διάσημου παιδιού στη χώρα του εκείνη τη χρονιά.  Για πάνω από μισό αιώνα το τραγούδι πέρασε στη λήθη για να επανέλθει και πάλι δυναμικά το 2013 μέσω ενός διαφημιστικού τηλεοπτικού σποτ.

Το βίντεο στο youtube έκανε περισσότερα από δυο εκατομμύρια views με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ένα άλλο αγόρι, τον Jason.

Το γλυκό πιτσιρικάκι που ερμηνεύει σε playback το «Mamacita» δεν είναι στη ζωή πια, καθώς λίγους μήνες μετά την βιντεοσκόπηση, έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο σε τροχαίο μαζί με την μητέρα του. Το υτοκίνητό τους έπιασε φωτιά, με τη μητέρα και τον γιο να καίγονται ζωντανοί.

Το βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πατέρας του παιδιού για να μοιραστεί την ιστορία του καθώς και ένα κομμάτι του αβάσταχτου πόνου του.

«Σας ευχαριστώ όλους, που απολαύσατε αυτό το βίντεο με το μικρό μας αγόρι, που ακόμα και μετά τον θάνατό του εξακολουθεί να μας κάνει πολύ περήφανους. Σας ευχαριστώ που κάνατε το μικρό μου χριστουγεννιάτικο θαύμα, μέρος της ζωής σας. Ο Θεός να σας έχει καλά», είναι τα λόγια που συνοδεύουν το βίντεο.

Μπορεί ο Jason να έφυγε πρόωρα από τη ζωή μαζί με την αγαπημένη του μητέρα, όμως το τραγούδι του θα είναι πάντα εκεί να τον θυμίζει και να γλυκαίνει λίγο τον πόνο των οικείων του.