Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Τι είναι το σπουδαιότερο δώρο που σήμερα κοστίζει ακριβά;

Διότι τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την ανθρώπινη επαφή.
Τοξικές σχέσεις: Κι όμως, έχουν και τα καλά τους

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η παγκόσμια ημέρα της αγκαλιάς, υπογραμμίζει με τον πιο φωσφοριζέ μαρκαδόρο την «αόρατη» ύπαρξη της πιο γλυκιάς έκφρασης αγάπης.

Τι είναι η αγκαλιά; Μια τεράστια υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται δύο άτομα και οι δύο «θύματα» βουτηγμένα στο πιο έντονο συναίσθημα.

Ο παράδεισος που θα ξεκλειδώσει κάθε καγκελένια πόρτα, η οποία τελικά οδηγεί στον κήπο που αντί για άνθη έχει τα πιο όμορφα πρόσωπα. Κινητήριος δύναμη για μακροσκελείς διαδρομές που έχουν μια μόνο Ιθάκη.

Το εισιτήριο που δίνεις σε ένα ξένο σώμα να αφουγκραστεί το δικό σου, να το φιλήσει, να το νιώσει.

Το ανθρώπινο άγγιγμα που ενεργοποιεί αυτόματα όλα τα ακονισμένα διαμάντια της ευτυχίας. Όπως κι εκείνο το χαμόγελο που πάντα ζωγραφίζεται από το πρώιμο κιόλας στάδιο, όταν ανοίγεις τα χέρια.

Η επαφή των δύο σωμάτων που ανεβάζει τη θερμοκρασία. Η ζεστασιά, η κορύφωση, η ανάφλεξη.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Τι είναι το σπουδαιότερο δώρο που σήμερα κοστίζει ακριβά;

Το άρωμα που μεθάς και αφήνει το ίχνος του πάνω σου αργότερα, όταν αναπολείς και αναβιώνεις τα νοητά ουρλιαχτά του εσωτερικού σου κόσμου.

Τα υγρά μάτια που γυαλίζουν σαστισμένα από την προσμονή και τη λαχτάρα. Ή όταν σφιχτά καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια να κατευνάσουν την ευτυχία της πραγματικότητας.

Το αντίο που πάντα σε κάνει να εύχεσαι για την υπερφυσική δύναμη να παγώσεις το χρόνο και να είσαι για πάντα εκεί, σε αυτή τη μικρή στιγμή, σε αυτόν τον μικρό πόνο.

Το δάκρυ που άλλοτε λάμπει από χαρά κι άλλοτε ζαρώνει από τη δυσκολία της λύπης.

Αυτό που μας έχει λείψει τόσο πολύ από τις ζωές μας την τελευταία χρονιά. Πώς από έρωτας έγινε απαγόρευση και πώς από απαγόρευση περιζήτητη χλιδή; Τελικά, ό,τι δεν επιτρέπεται το επιζητάς με πείσμα και επιμονή ή αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα και πάλι με χρόνια με καιρούς θα αποτελεί το τριαντάφυλλο που θα συνεχίζει να ανθίζει μέσα στον πολύχρωμο μποστάνι της καρδιάς μας;

Τελικά, όλα για έναν άνθρωπο γίνονται, τη μητέρα, τον πατέρα, τον άντρα, τη γυναίκα, την αδερφή, τον αδερφό, το φίλο, το γνωστό.

Όλα για μια αγάπη. Όλα μια αγκαλιά…