«Πώς θα χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς»: Η Google μόλις αποκάλυψε τη φρικτή αλήθεια

Μόνο ντροπή.
«Πώς θα χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς»: Η Google μόλις αποκάλυψε τη φρικτή αλήθεια

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Nέα μελέτη του The Journal of General Psychology σοκάρει και γρατζουνάει τις πιο βαθιές πληγές τις ψυχές των γυναικών που είτε έχουν κακοποιηθεί, είτε υπήρξαν τυχερές και δεν βρήκαν στο δρόμο τους άνδρες κακοποιητικούς και σχέσεις αρρωστημένες.

Η έρευνα λοιπόν, αποκάλυψε πως η φράση που αναζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο Google για το 2020 δεν αφορούσε ούτε στον κορωνοϊό, ούτε στην πανδημία, ούτε στην καραντίνα, ούτε στα εμβόλια. Αφορούσε στο «πώς θα χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς».

Η συγκεκριμένη αναζήτηση έλαβε χώρα στην πλατφόρμα περί τις 163 εκατομμύρια φορές -31% περισσότερες- από ότι το 2019.

Η φρίκη δεν σταματάει εδώ, μιας και η έρευνα που μιλάμε αριθμούς, αποκαλύπτει πως η φράση «θα τη σκοτώσω όταν γυρίσει σπίτι» χτυπήθηκε 178 εκατομμύρια φορές σε διεθνές επίπεδο, για να δώσει την τρίτη θέση στο «πώς να ελέγξεις τη γυναίκα σου».

Αν όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολικά και οι αριθμοί σκανδαλωδώς μεγάλοι, η απάντηση έρχεται προφανώς από τον άλλο υπολογιστή του ίδιου σπιτιού, καθώς η φράση «θα με σκοτώσει» πληκτρολογήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, σημειώνοντας τραγική αύξηση της τάξεως του 84% από το 2019. Οι επόμενες θέσεις ανήκουν στο «βοήθησε με, δεν θα φύγει» και στο σπαρακτικό «με χτυπάει όλη την ώρα».

Ένας ιός λοιπόν, μας έκλεισε στο σπίτι μαζί με τις οικογένειές μας και έβγαλε σε εκατομμύρια ανθρώπους το «τέρας» που μπορεί να έκρυβαν βαθιά μέσα τους, ενώ ταυτόχρονα γέννησε εφιάλτες σε γυναίκες που νιώθοντας αδύναμες, δέχτηκαν τη βία από τους ανθρώπους που κάποτε ερωτεύτηκαν και αγάπησαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε πως μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως υφίσταται βία, ενώ οι νεότερες γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στον κίνδυνο.

«Πώς θα χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς»: Η Google μόλις αποκάλυψε τη φρικτή αλήθεια

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η βία εναντίον των γυναικών είναι ενδημική σε κάθε χώρα και πολιτισμό, προκαλώντας βλάβη σε εκατομμύρια γυναίκες και στις οικογένειες τους, ενώ έχει επιδεινωθεί μετά την πανδημία».

Αυτά τα τραγικά στοιχεία που έρχονται στο φως πρέπει να γεμίζουν ντροπή και αποτροπιασμό στους άνδρες που ασκούν βία και να κάνει εμάς τις γυναίκες να νιώθουμε πιο δυνατές, μιας και έτσι αντιλαμβάνεται κάθε μια πως δεν είναι μόνη της, δεν είναι έρμαιο ενός τέρατος και καμία ευθύνη δεν βαραίνει τις δικές της πλάτες.

Και αν ποτέ κάποιος πει το αντίθετο, ανήκει στη συνομοταξία όσων κακοποιούν και ας μην έχουν σηκώσει ποτέ το χέρι στο αντίθετο φύλο. Εξάλλου η βία γεννιέται στο μυαλό ανθρώπων με αυτές ακριβώς ιδέες.